ΣΟΒΑΡΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ
Ανακοινώσεις |

Σοβαρά ερωτήματα για τους ενεργειακούς σχεδιασμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας, προκύπτουν από πρόσφατες δηλώσεις του Συμβούλου του Προέδρου Αναστασιάδη για την Πολιτική Υδρογονανθράκων, Δρ. Μιχαλάκη Ευθυμίου, ο οποίος μιλώντας σε ενεργειακό συνέδριο, ανέφερε ότι η παραγωγή αερίου από το τεμάχιο της Αφροδίτης θα πρέπει να αναμένεται στα τέλη του 2023, τρία χρόνια μετά από το στόχο, που η κυβέρνηση διακήρυσσε ότι θα επιτύχει.

Η κυβέρνηση θα πρέπει να απαντήσει:

• Ισχύει η δήλωση του Συμβούλου του Προέδρου της Δημοκρατίας ή οι διαβεβαιώσεις του Υπουργού Ενέργειας, ότι το αέριο θα έρθει από την Αφροδίτη στην Κύπρο το 2020;

Σημειώνουμε ότι μια τέτοια καθυστέρηση, δεν δικαιολογείται, την ώρα που οι τιμές του πετρελαίου έχουν διπλασιασθεί συγκριτικά με τον Ιανουάριο του 2016 και έχει ενταχθεί στην κοινοπραξία ανάπτυξης της Αφροδίτης, η εταιρία Shell.

Σημειώνουμε επίσης, ότι πιθανή αδικαιολόγητη καθυστέρηση, θα κοστίσει στους πολίτες και στην οικονομία μας, εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, από την εισαγωγή ακριβού μαζούτ που χρησιμοποιείται στην ηλεκτροπαραγωγή.

Γραφείο Τύπου
20 Φεβρουαρίου 2017

ροή ειδήσεων