«Σοβαροί κίνδυνοι από την συμπερίληψη της πρόνοιας για μηχανισμό απευθείας επαφών για στρατιωτικά ζητήματα στο νέο ψήφισμα για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ»
29 Ιούλ 2020 Ανακοινώσεις

Η πρόνοια για μηχανισμό απευθείας επαφών για στρατιωτικά ζητήματα, στο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ 2537/2020 σχετικά με τη θητεία της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους και προστίθεται σε μια σειρά αρνητικών αναφορών που περιέχονται τα τελευταία χρόνια στα σχετικά με την ΟΥΝΦΙΚΥΠ ψηφίσματα, όπως και στο συγκεκριμένο.

Μας ανησυχεί το γεγονός ότι όχι μόνο δεν έχει απαλειφθεί η εν λόγω πρόνοια, συγκριτικά με το προηγούμενο ψήφισμα, αλλά έχει ενισχυθεί με την προσθήκη της «έγκαιρης εφαρμογής» του εν λόγω μηχανισμού.

Ως Δημοκρατικό Κόμμα είχαμε προειδοποιήσει ότι η πολιτική του κατευνασμού, όχι μόνο αποθρασύνει την τουρκική πλευρά και τα φερέφωνα της στα κατεχόμενα, αλλά ταυτόχρονα στέλνει παντελώς λανθασμένα μηνύματα στη διεθνή κοινότητα και ιδιαίτερα στα Ηνωμένα Έθνη.

Για ακόμη μια φορά η στάση των Ηνωμένων Εθνών, κυρίως ως προς την υπαιτιότητα των προκλήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο, είναι ετεροβαρής.

Αυτό πρέπει να αλλάξει και η πλευρά μας οφείλει με διεκδικητικότητα και αποφασιστικότητα να διασφαλίζει τα καλώς νοούμενα συμφέροντα της ΚΔ.

Γραφείο Τύπου

29 Ιουλίου 2020

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media