Στην Επιτροπή Εσωτερικών συζητείται και πάλι το θέμα της επαναφοράς του θεσμού της μεμονωμένης κατοικίας στα πλαίσια της Δήλωσης Πολιτικής με πρωτοβουλία του Βουλευτή ΔΗΚΟ Πάφου Χαράλαμπου Πιττοκοπίτη
Ανακοινώσεις |

ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΑΦΟΥ, ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΠΙΤΤΟΚΟΠΙΤΗ

Με δηλώσεις του ο Βουλευτής ΔΗΚΟ Πάφου επισημαίνει ότι εάν η κυβέρνηση  πραγματικά εννοεί αυτά που κατ’ επανάληψη διακηρύττει ότι ενδιαφέρεται για τη στήριξη της υπαίθρου και των κοινοτήτων, τότε θα πρέπει άμεσα να επαναφέρει το δικαίωμα της μεμονωμένης κατοικίας καθώς επίσης και να διευρύνει περαιτέρω τα κριτήρια της Στεγαστικής Πολιτικής.

Η επαναφορά της μεμονωμένης κατοικίας είναι σίγουρο ότι θα βοηθήσει στην οικονομική τόνωση των μικροϊδιοκτητών και θα αποτελέσει κίνητρο για ανάπτυξη των κοινοτήτων της υπαίθρου μας, η οποία μέρα με τη μέρα φθίνει και  ερημώνεται.

Ο κ. Πιττοκοπίτης  δήλωσε επίσης ότι παρόλο ότι η νέα Στεγαστική Πολιτική όπως έχει πρόσφατα εξαγγελθεί κινείται προς την ορθή κατεύθυνση, εντούτοις ορισμένα από τα κριτήρια που αυτή περιλαμβάνει οδηγούν και πάλι σε στρεβλώσεις και κενά με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό πολλών κοινοτήτων της Επαρχίας Πάφου και γι’ αυτό θα πρέπει να ληφθούν άμεσα διορθωτικές αποφάσεις από πλευράς Κυβέρνησης.

Γραφείο Τύπου

15 Ιανουαρίου 2021

ροή ειδήσεων