Στηρίζουμε τον Έλληνα Πρωθυπουργό και καταδικάζουμε την ανεύθυνη και επιθετική ρητορική Ερντογάν
Ανακοινώσεις |

Το Δημοκρατικό Κόμμα καταδικάζει ως απαράδεκτες και άκρως επιθετικές, τις απειλές που εκτόξευσε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου, αυτή τη φορά επί ευρωπαϊκού εδάφους, στη σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στην Πράγα.

Ο Ερντογάν επανέλαβε την απαράδεκτη αξίωση για αναγνώριση του ψευδοκράτους ενώ επέμεινε να απειλεί ότι «θα έρθει νύχτα». Επιχείρησε μάλιστα να προκαλέσει αντιπαράθεση με πρωθυπουργό της Ελλάδας, για να λάβει αυστηρή και κατηγορηματική απάντηση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το ΔΗΚΟ στηρίζει την Ελλάδα και χαιρετίζει την άμεση αντίδραση του Έλληνα Πρωθυπουργού ο οποίος κάλεσε τον Ερντογάν, να πάψει να αμφισβητεί την κυριαρχία των νησιών και αντί να προκαλεί εντάσεις, να προσέλθει σε διάλογο χωρίς ακραία ρητορική, όπως κάνουν οι υπεύθυνοι ηγέτες.

Ο Ερντογάν, ενώ επικαλείται το Διεθνές Δίκαιο το παραβιάζει και ενώ εργαλειοποιεί τους μετανάστες για τον υβριδικό πόλεμο κατά της Ελλάδας και της Κύπρου, κατηγορεί όλους τους άλλους.

Κάθε τι που ξεστομίζει ο Ερντογάν και κάθε τι που πράττει, επιβεβαιώνουν ότι η Τουρκία είναι μια χώρα επιθετική, επεκτατική και προκλητική και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται, κυρίως από τους ευρωπαίους εταίρους.

Γραφείο Τύπου

7 Οκτωβρίου 2022

ροή ειδήσεων