Στους ώμους των καταναλωτών οι ζημιές από την αδιέξοδη ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης του ΔΗΣΥ
ακρίβεια κόστος ενέργειας σταθμός Δεκέλειας
Ανακοινώσεις |

Το «ντόμινο» επιβαρύνσεων στις πλάτες των κυπρίων καταναλωτών, λόγω της αδιέξοδης ενεργειακής πολιτικής της κυβέρνησης του ΔΗΣΥ, επεκτείνεται.

Η Κύπρος είναι ήδη, σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία της Ε.Ε., η 3η πιο ακριβή χώρα στην Ευρώπη σε ότι αφορά το κόστος του εμπορικού ηλεκτρικού ρεύματος. Επιπρόσθετα, οι προχειρότητες της κυβέρνησης, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην επιβολή προστίμων εκ μέρους των Βρυξελλών για την ακαταλληλότητα της λειτουργίας του ηλεκτροπαραγωγού σταθμού της Δεκέλειας.

Τα χρονοδιαγράμματα έχουν εκπνεύσει.  Η ρύπανση δεν έχει αντιμετωπιστεί. Η εξάρτηση από τα συμβατικά καύσιμα, και τα πρόστιμα που μας επιβάλλονται συνεχίζονται. Ο στόχος εναλλακτικών καυσίμων όπως το φυσικό αέριο και των ανανεώσιμων πηγών δεν έχει επιτευχθεί.

Η ολοκληρωτική απουσία μιας ενεργειακής πολιτικής είναι επικίνδυνη για τους Κύπριους καταναλωτές, οι οποίοι, δυστυχώς, για ακόμη μία φορά θα κληθούν να πληρώσουν τις ζημιές των παραλείψεων και αμφίβολων χειρισμών της κυβέρνησης του ΔΗΣΥ.

Γραφείο Τύπου

22 Φεβρουαρίου 2022

ροή ειδήσεων