Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των Αρμενίων, για δικαίωση του ενάμιση εκατομμυρίου νεκρών Αρμενίων, θυμάτων της Γενοκτονίας του 1915
Ανακοινώσεις |

Σήμερα, καταδικάζουμε τη βαρβαρότητα ενός έθνους, που τα μόνα του «επιτεύγματα», είναι οι καταγεγραμμένες και ιστορικά αποδεδειγμένες γενοκτονίες, που διέπραξε και τιμούμε τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Αρμενίων το 1915.

Ο αρμενικός λαός υπέφερε τα πάνδεινα από τις ορδές των αδίστακτων νεότουρκων, οι οποίοι εφάρμοσαν την απάνθρωπη μέθοδο της εθνοκάθαρσης, στην πλέον βάρβαρη της μορφή, σκοτώνοντας νέους, γέρους, γυναίκες και παιδιά.

Οι νεότουρκοι προσπάθησαν να αφανίσουν το αρμενικό έθνος και αυτό αποδεικνύεται από σωρεία ιστορικών μαρτυριών, αλλά η Τουρκία, ακόμα και σήμερα, αρνείται να παραδεχτεί ότι προέβη σε Γενοκτονία, διακηρύσσοντας εμμέσως ότι δεν έχει αποκηρύξει τη μέθοδο της εθνοκάθαρσης.

Εκφράζουμε, στο φίλο αρμενικό λαό, στην κυβέρνηση της Αρμενίας και ιδιαίτερα στους συμπατριώτες μας Αρμένιους της Κύπρου, την αμέριστη συμπαράσταση μας, στον αγώνα τους για δικαίωση του ενάμιση εκατομμυρίου νεκρών Αρμενίων.

Γραφείο Τύπου

23 Απριλίου 2020

ροή ειδήσεων