Συμμετοχή του βουλευτή Χρίστου Σενέκη στην 20η Φθινοπωρινή Συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ
Ανακοινώσεις |

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΕΝΕΚΗ

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Αμμοχώστου Χρίστος Σενέκης συμμετέχει στις εργασίες της 20ης Φθινοπωρινής Συνάντησης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ, η οποία γίνεται στη Βαρσοβία και έχει ως κύριο θέμα τις επιπτώσεις από τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία.

Στη δική του τοποθέτηση, ο κ. Σενέκης αναφέρθηκε στη σοβαρή περιβαλλοντική επιβάρυνση, που καταγράφεται στην έκθεση των Ηνωμένων Εθνών, τόσο στην Ουκρανία όσο και στην ευρύτερη περιοχή.

Αναφερόμενους στους υπαρκτούς κινδύνους, για ένα πυρηνικό ατύχημα, ο κ. Σενέκης ανέδειξε την αναγκαιότητα δημιουργίας ζώνης προστασίας γύρω από τις πυρηνικές εγκαταστάσεις.

Στη συνέχεια ο κ. Σενέκης αναφέρθηκε στον τεράστιο οικονομικό αντίκτυπο του πολέμου στην Ουκρανία και την ανάγκη για εξεύρεση εναλλακτικών πηγών ενέργειας και για στροφή στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Προς αυτή την κατεύθυνση η Κύπρος προωθεί τη συνεργασία και τη συνέργεια με χώρες της περιοχής και στηρίζει την κατασκευή του αγωγού EuroAsia Interconnector.

Τέλος, ο κ. Σενέκης ανέδειξε την επιτήδεια ουδετερότητα της Τουρκίας και τον ρόλο μεσολαβητή που επιχειρεί να ενδυθεί στη ρωσο-ουκρανική διαμάχη, παρά το βεβαρημένο παραβατικό παρελθόν της, παραπέμποντας ενδεικτικά στην τουρκική εισβολή και τη συνεχιζόμενη κατοχή στην Κύπρο και τις συνεχείς προκλήσεις στο Αιγαίο.

Γραφείο Τύπου

24 Νοεμβρίου 2022

ροή ειδήσεων