Συνάντηση Χρίστου Σενέκη με την υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας δρ Αθηνά Μιχαηλίδου
Ανακοινώσεις |

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΔΗΚΟ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΕΝΕΚΗ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του βουλευτή ΔΗΚΟ Αμμοχώστου Χρίστου Σενέκη με την υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας δρ Αθηνά Μιχαηλίδου.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν σημαντικά ζητήματα. Μεταξύ άλλων, ο νέος νόμος για την ειδική εκπαίδευση, που θα αποτελεί ολοκληρωμένη προσέγγιση του θέματος και θα ρυθμίζει τις προϋποθέσεις και το καθεστώς των συνοδών. Η ανάγκη αύξησης των εκπαιδευτικών ψυχολόγων, ώστε να προσεγγίσουμε τα ποσοστά ψυχολόγων ανά μαθητή της ΕΕ. Το σχέδιο εγκατάστασης κλιματισμού στις σχολικές αίθουσες, σε συνδυασμό με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων. Η ανάγκη δημιουργίας τάξεων υποδοχής και εκμάθησης της ελληνικής γλώσσα για παιδιά με μεταναστευτική βιογραφία. Η ανάγκη εξεύρεσης τρόπων ελάφρυνσης του υψηλού κόστους σε ενοίκια, που καλούνται να καταβάλουν οι φοιτητές σε Λευκωσία και Λεμεσό. Η επέκταση του θεσμού των ΜΙΕΕΚ στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, σε προγράμματα που θα συμβάλλουν στην επαγγελματική αποκατάσταση των νέων της Αμμοχώστου. Η εξέταση του ενδεχομένου δημιουργίας ή μεταφοράς πανεπιστημιακών τμημάτων των δημοσίων πανεπιστημίων στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, στα οποία οι φοιτητές θα έχουν πρακτική επαφή με το αντικείμενο των σπουδών τους. 

Το νέο γυμνάσιο Παραλιμνίου, που θα ξεκινήσει, οριστικά, να ανεγείρεται εντός του 2025. Η αποσυμφόρηση του υπερπληθυσμού που παρατηρείται στο Λύκειο Λειβαδιών, με τη δημιουργία περιφερειακού λυκείου που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των κοινοτήτων Δάσους Άχνας, Ξυλοτύμπου, Ορμήδειας και Αυγόρου.

Τέλος, συζητήθηκαν οι υλικοτεχνικές ελλείψεις που υπάρχουν σε πολλές σχολικές μονάδες.

Η υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, δρ Αθηνά Μιχαηλίδου, επέδειξε κατανόηση και βαθιά γνώση για το σύνολο των θεμάτων που συζητήθηκαν, καθώς και ειλικρινή διάθεση αντιμετώπισης των ζητημάτων στη βάση επιστημονικά μετρήσιμων δεικτών, γεγονός που επιτρέπει αισιοδοξία για τα καλύτερα χρόνια που έρχονται για την Παιδεία του τόπου μας.

Γραφείο Τύπου

20 Οκτωβρίου 2023

ροή ειδήσεων