Συνάντηση Γραμματείας ΔΗΚΟ με τον ανεξάρτητο υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη
WEB TV, Ανακοινώσεις, Στήλη Προέδρου |

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Γραμματεία του Δημοκρατικού Κόμματος, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ κ. Νικόλα Παπαδόπουλου, είχε σήμερα Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2022, συνάντηση με τον ανεξάρτητο υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας, κ. Νίκο Χριστοδουλίδη.

Μετά τη συνάντηση ακολούθησαν δηλώσεις:

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ κ. Νικόλας Παπαδόπουλος επισήμανε τα εξής:

«Στο πλαίσιο της τελευταίας απόφασης του Εκτελεστικού Γραφείου του Δημοκρατικού Κόμματος, συνεχίζει τις επαφές του με κόμματα και ανεξάρτητους υποψηφίους για να διερευνήσουμε την πιθανότητα συνεργασιών για τις επερχόμενες Προεδρικές Εκλογές.

Σε αυτό το πλαίσιο είχαμε σήμερα την ευκαιρία να έχουμε μια πάρα πολύ εποικοδομητική και ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον ανεξάρτητο υποψήφιο κ. Νίκο Χριστοδουλίδη ο οποίος συναντήθηκε με τη Γραμματεία του κόμματος και είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε τις βασικές του προτάσεις, τις βασικές θέσεις που έχει διαμορφώσει στο πλαίσιο αρχών κατά τη σύνταξη του προεκλογικού του προγράμματος.

Είχαμε την ευκαιρία ν’ ανταλλάξουμε απόψεις σε πολλά ζητήματα που απασχολούν σήμερα τον λαό και την κοινωνία όπως είναι φυσικά η διαχείριση της οικονομίας για αντιμετώπιση της ακρίβειας, η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, η αναβάθμιση της Εθνικής Φρουράς και φυσικά η διαχείριση του κυπριακού. Ήταν μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση όπου ο κύριος Χριστοδουλίδης κλήθηκε να απαντήσει και σε ερωτήσεις της Γραμματείας επί συγκεκριμένων προγραμματικών θέσεων.

Το έχουμε πει πάρα πολλές φορές και θα το επαναλάβω ακόμα μια φορά: σε αυτές τις προεδρικές εκλογές η κοινωνία θα κληθεί να απαντήσει στο ερώτημα, ποιο πρόσωπο θέλουμε να είναι ο Πρόεδρος της χώρας μας τα επόμενα 5 χρόνια.

Θεωρώ ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης έχει τα χαρακτηριστικά για να αποτελέσει μια πιθανή απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Όμως για εμάς δεν είναι μόνο τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που έχουν σημασία. Σημασία έχουν οι θέσεις και οι πολιτικές προτάσεις έτσι έχουμε συμφωνήσει να συνεχίσουμε αυτόν τον διάλογο για να δούμε κατά πόσο μπορεί να υπάρξει πρόοδος και σε αυτό το κεφάλαιο, δηλαδή των προγραμματικών θέσεων.

Όπως έχουμε ήδη ενημερώσει η Κεντρική Επιτροπή του Δημοκρατικού Κόμματος θα πάρει τις δικές της τελικές αποφάσεις σε σχέση με τις προεδρικές εκλογές μέσα στις επόμενες μέρες.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω για ακόμα μια φορά ναι φίλο Νίκο γιατί παρευρέθηκε σήμερα σε μια ειδική συνεδρία της Γραμματείας, αφιέρωσε χρόνο για να μας αναπτύξει τις δικές του προγραμματικές θέσεις.»

Από την πλευρά του ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, κ. Νίκος Χριστοδουλίδης επισήμανε τα εξής:

«Μέσα στο πλαίσιο του εν εξελίξει διαλόγου με την με την κοινωνία των πολιτών με προσωπικότητες με κόμματα τα οποία δεν έχουν λάβει αποφάσεις σε σχέση με τις Προεδρικές Εκλογές είχα σήμερα την ευκαιρία να συζητήσω με την Γραμματεία του Δημοκρατικού Κόμματος, είχα την ευκαιρία να αναπτύξω το ιδεολογικο-πολιτικό πλαίσιο με το οποίο πορεύθηκα στην κοινωνία των πολιτών, τα αποτελέσματα που προκύπτουν μέσα από αυτό τον διάλογο με την κοινωνία των πολιτών, τις βασικές αρχές, τους πυλώνες τις προτεραιότητες του υπό διαμόρφωση προγράμματος.

Είχα την ευκαιρία να απαντήσω σε αρκετά ερωτήματα που τέθηκαν για θέματα τα οποία από τη μια επηρεάζουν την καθημερινότητα των πολιτών και από την άλλη θέματα αντιλαμβάνεστε ιδιαίτερης σημασίας όπως το κυπριακό, θέματα άμυνας, το μεταναστευτικό, τα θέματα οικονομίας, αντιλαμβάνεστε ότι βρισκόμαστε σε μια δύσκολη συγκυρία.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος και τα στελέχη της Γραμματείας για αυτή την ευκαιρία. Ο διάλογος θα συνεχιστεί έτσι ώστε το συντομότερο δυνατόν να παρουσιαστεί ενώπιον του κυπριακού λαού ένα πολύ συγκεκριμένο πρόγραμμα στη βάση των βασικών αρχών, των πυλώνων και των προτεραιοτήτων που προκύπτουν μέσα από αυτό το διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη.»

Μετά τις τοποθετήσεις τους, ο κ. Παπαδόπουλος και ο κ. Χριστοδουλίδης κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημείωσε τα εξής:

«Έχουμε ήδη πει ότι η υποψηφιότητα του Νίκου Χριστοδουλίδη είναι όντως μια υποψηφιότητα που συζητείται εσωκομματικά. Δεν θα τοποθετηθώ αντιλαμβάνεστε σήμερα, ποια είναι η τάση εντός του Δημοκρατικού Κόμματος. Αυτό θα το κάνει η Κεντρική Επιτροπή όταν θα κληθεί να πάρει τις δικές της αποφάσεις.

Η πολιτική προϊστορία του καθενός φυσικά και είναι η γνωστή. Εμείς έχουμε μπει επανειλημμένως πως αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η αλλαγή και πιστεύουμε ότι η αλλαγή μπορεί να προέλθει μέσα από τις προγραμματικές θέσεις σε περίπτωση που θα υποστηρίξουμε κάποιον ανεξάρτητο υποψήφιο και για αυτόν ακριβώς το λόγο συναντηθήκαμε σήμερα με τον κ. Χριστοδουλίδη και για αυτό δική μας πρόθεση είναι να συνεχίσουμε αυτή τη συζήτηση.»

Από την πλευρά του ο κ. Χριστοδουλίδης απάντησε ως εξής:

«Δεν μπορώ να προκαταλάβω τις αποφάσεις του Δημοκρατικού Κόμματος όποιες και αν είναι θα είναι, θέλω να το ξεκαθαρίσω, απόλυτα σεβαστές. Εκείνο που θέλω να πω από δικής μου πλευράς είναι ότι στην ομάδα μας, στο επιτελείο μας υπάρχουν συνεργάτες από όλους τους πολιτικούς χώρους και ναι, ενδεχομένως να έχουμε διαφορετικές αφετηρίες αλλά εκείνο που μας ενώνει, εκείνο που είναι το ζητούμενο, είναι το κοινό όραμα για το μέλλον της πατρίδας μας. Και αυτό είναι και το ζητούμενο μέσα από τον διάλογο που έχει αναπτυχθεί με την ευρύτερη κοινωνία: το μέλλον, το αύριο της πατρίδας μας.

Γραφείο Τύπου

6 Ιουνίου 2022

ροή ειδήσεων