Συνάντηση Προέδρου ΔΗΚΟ με Κυπριακό Σύνδεσμο Αειφόρου Τουρισμού
Σύνδεσμος Αειφόρου Τουρισμού
WEB TV, Ανακοινώσεις, Στήλη Προέδρου |

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, κ. Νικόλας Παπαδόπουλος συνεχίζοντας τις επαφές του, στο πλαίσιο του διαλόγου που ξεκίνησε το κόμμα για τον Τουρισμό, πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021, συνάντηση με τον πρόεδρο του Κυπριακού Συνδέσμου Αειφόρου Τουρισμού (CSTI), κ. Φίλιππο Δρουσιώτη και αντιπροσωπεία του συνδέσμου.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Παπαδόπουλος προέβη στην εξής δήλωση:

«Είχαμε σήμερα την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις με την ηγεσία του Κυπριακού Συνδέσμου Αειφόρου Τουρισμού. Είναι γεγονός πως τα προηγούμενα δύο χρόνια έχουν προκαλέσει τεράστιες πιέσεις στην τουριστική μας βιομηχανία, αλλά μέσα από τις δυσκολίες και τις δοκιμασίες που έχει περάσει αυτός ο τομέας, και μέσα από τα κενά που έχουν αναδείξει αυτές οι δοκιμασίες, ίσως να μπορέσουμε να βρούμε τους τρόπους να βελτιώσουμε το τουριστικό μας προϊόν, να αντιμετωπίσουμε τα κενά και τις παραλείψεις και ν’ αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο την τουριστική μας βιομηχανία.

Και είναι γεγονός, πως ο σύγχρονος τουρίστας ζητά περισσότερα και η τουριστική μας βιομηχανία θα πρέπει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, στη ζήτηση και στην απαίτηση για ποιότητα, για αυθεντικές εμπειρίες, για καθαριότητα για αειφορία.

Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο συμφωνούμε με τις προτάσεις του Κυπριακού Συνδέσμου Αειφόρου Τουρισμού ότι θα πρέπει να προωθηθούν πολύ περισσότερο εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως είναι ο οικολογικός τουρισμός, ο αγροτουρισμός, ο τουρισμός ειδικού ενδιαφέροντος.

Γιατί όπως έχει φανεί και τα προηγούμενα χρόνια, δε σημαίνει ότι μεγαλύτερος αριθμός τουριστών φέρνει περισσότερα έσοδα.

Καλοδεχούμενες οι εισηγήσεις και ευχαριστούμε για ακόμη μία φορά τον Κυπριακό Σύνδεσμο Αειφόρου Τουρισμού, για τις δικές του εισηγήσεις και προτάσεις που μας έχει μεταφέρει.»

Γραφείο Τύπου

21 Οκτωβρίου 2021

ροή ειδήσεων