Συνάντηση Προέδρου ΔΗΚΟ με Σύνδεσμο Αγοράς Ηλεκτρισμού
Ανακοινώσεις, Στήλη Προέδρου |

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος είχε σήμερα συνάντηση με τον Σύνδεσμο Αγοράς Ηλεκτρισμού, κατά την οποία συζητήθηκαν τα ζητήματα που άπτονται της ενεργειακής πολιτικής της χώρας.

Η ηγεσία του ΣΑΗ ανέπτυξε τους προβληματισμούς και τις θέσεις του Συνδέσμου, σε ότι αφορά, μεταξύ άλλων, τα δίκτυα μεταφοράς και διανομής της ΑΗΚ και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, την ανάγκη ανοίγματος της ανταγωνιστικής αγοράς ηλεκτρισμού ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες για τη μείωση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας. 

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι το υψηλό κόστος ενέργειας είναι σήμερα ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά και εκεί αποσκοπεί η ολοκληρωμένη ενεργειακή στρατηγική που έχει παρουσιάσει και αναπτύξει ο Yπουργός Eνέργειας. 

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ ανέλυσε τον ολοκληρωμένο ενεργειακό σχεδιασμό της κυβέρνησης με στόχο,

  • να δημιουργηθεί ένα αναπτυξιακό και βιώσιμο ενεργειακό σύστημα τόσο από περιβαλλοντικής όσο και από οικονομικής άποψης,
  • να δοθεί έμφαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας,
  • να αξιοποιηθεί το φυσικό αέριο της περιοχής για σκοπούς ηλεκτροπαραγωγής,
  • να επιτευχθούν συνθήκες πραγματικού ανταγωνισμού με αποτέλεσμα να μειωθεί σημαντικά το κόστος παραγωγής ενέργειας.   

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι είναι εξαιρετικά σημαντική η ισορρόπηση ανάμεσα στις θεμελιώδεις παραμέτρους της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, της μείωσης των εκπομπών αερίου του θερμοκηπίου και της διασφάλισης της ενεργειακής τροφοδοσίας της χώρας.

Γραφείο Τύπου

5 Οκτωβρίου 2023

ροή ειδήσεων