Συνάντηση Προέδρου ΔΗΚΟ – Υφυπουργού Πολιτισμού
Ανακοινώσεις, Στήλη Προέδρου |

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος κ. Νικόλας Παπαδόπουλος είχε σήμερα μια πολύ ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συζήτηση με την Υφυπουργό Πολιτισμού, Δρα Βασιλική Κασσιανίδου. Ο κ. Παπαδόπουλος είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τους σχεδιασμούς του Υφυπουργείου Πολιτισμού και στο πλαίσιο της συνάντησης αντηλλάγησαν απόψεις για τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να ενισχύσουμε την προώθηση, την στήριξη και την ανάπτυξη του πολιτισμού στη χώρα μας.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ επισήμανε ότι «κάθε χώρα κρίνεται από το επίπεδο του πολιτισμού που παράγει» προσθέτοντας ότι «η Κύπρος, που έχει μια ιστορία, μια πολιτιστική και ιστορική διαδρομή 8000 και πλέον χρόνων πρέπει να συνεχίσει να συμβάλλει με κάθε τρόπο στον παγκόσμιο πολιτισμό. Αυτό από μόνο του» συνέχισε ο κ. Παπαδόπουλος «αναδεικνύει τον πάρα πολύ σημαντικό ρόλο που έχει να διαδραματίσει το Υφυπουργείο Πολιτισμού και είναι με ιδιαίτερη ικανοποίηση σήμερα που ακούσαμε τις πρωτοβουλίες, τις δράσεις και τις ενέργειες που προωθεί υφυπουργείο πολιτισμού. Πρωτοβουλίες όπως είναι η αναγνώριση του καθεστώτος του καλλιτέχνη νομοθετικά, τα κίνητρα που οφείλουμε να δώσουμε στους νέους για να ασχολούνται με τον πολιτισμό, φορολογικά κίνητρα που μπορούν να δοθούν σε ιδιώτες, σε φορείς για να επενδύουν στον πολιτισμό και φυσικά η προώθηση σημαντικών υποδομών. Όπως είναι για παράδειγμα το κτίριο της Κυπριακής Βιβλιοθήκης.»

Ο κ. Παπαδόπουλος πρόσθεσε παράλληλα ότι την ίδια ώρα «υπάρχουν και προκλήσεις όπως το γεγονός ότι δεν έχει μπει ο πολιτισμός ως κεφάλαιο στο Ταμείο Ανάκαμψης» τονίζοντας ότι «θα πρέπει στο άμεσο μέλλον και στην επόμενη προγραμματική περίοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιδιώξουμε να προστεθούν κονδύλια για τον πολιτισμό που θα αφορούν την Κύπρο.»

Καταλήγοντας ο κ. Παπαδόπουλος διαβεβαίωσε την Υφυπουργό Πολιτισμού ότι το ΔΗΚΟ θα σταθεί δίπλα στην ίδια και στο Υφυπουργείο, για να βοηθήσει σ’ αυτή τη μεγάλη προσπάθεια τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «πιστεύουμε στο Υφυπουργείο Πολιτισμού, πιστεύουμε στο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο πολιτισμός στον τόπο μας, πιστεύουμε στην ιστορία και στον πολιτισμό της χώρας μας.»

Στη συνάντηση του Προέδρου του ΔΗΚΟ με την Υφυπουργό Πολιτισμού συμμετείχε επίσης η Επικεφαλής της Πολιτικής Ομάδας Πολιτισμού του Δημοκρατικού Κόμματος και Πρόεδρος της ΓΟΔΗΚ, κα Έλενα Παπαδοπούλου.

Γραφείο Τύπου

28 Φεβρουαρίου 2024

ροή ειδήσεων