Συνάντηση Προέδρου ΔΗΚΟ – Υπουργού Άμυνας
Ανακοινώσεις, Στήλη Προέδρου |

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, κ. Νικόλας Παπαδόπουλος είχε σήμερα (29/9/2023) συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας, κ. Μιχάλη Γιωργάλλα.

Μετά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Άμυνας, ο κ. Παπαδόπουλος προέβη στην εξής δήλωση:

«Είχαμε σήμερα την ευκαιρία να συναντηθούμε με τον Υπουργό Άμυνας για να συζητήσουμε όλα όσα αφορούν την Εθνική Φρουρά, το Υπουργείο Άμυνας, την αμυντική θωράκιση της χώρας μας.

Οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει η Κύπρος είναι σημαντικοί, είναι πασιφανείς και οφείλονται στην επεκτατικότητα, στον αναθεωρητισμό της Τουρκίας, στην επιθετική της συμπεριφορά που δείχνει ιδιαίτερα την τελευταία περίοδο στην ΑΟΖ μας, στην πράσινη γραμμή, στην περιοχή της Πύλας, στην Αμμόχωστο και σε άλλες περιοχές.

Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο πρέπει να βοηθήσουμε το Υπουργείο Άμυνας και την Εθνική Φρουρά να διαδραματίσουν τον κρίσιμο και καθοριστικό ρόλο σε ότι αφορά την αμυντική θωράκιση της χώρας και του λαού μας.

Εμείς ως Δημοκρατικό Κόμμα, μακριά από κομματικές σκοπιμότητες, μακριά από κομματικές αντιπαραθέσεις θα ενισχύσουμε το ρόλο της Εθνικής Φρουράς και του Υπουργείου Άμυνας, με όποιο τρόπο μπορούμε. Είτε στη Βουλή, είτε με οποιοδήποτε άλλο τρόπο.

Σημειώνουμε με ικανοποίηση ότι στον Προϋπολογισμό του 2024, θα επιτευχθεί ο στόχος που είχαμε θέσει στο προεκλογικό πρόγραμμα του Νίκου Χριστοδουλίδη, για να καλύπτουν οι δαπάνες για την Άμυνα, του Υπουργείου Άμυνας, το 2% του Προϋπολογισμού.

Και απ’ ότι ακούσαμε σήμερα είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο να πετύχουμε και τον επόμενο φιλόδοξο στόχο μέσα στην 5ετία, το 2% του Προϋπολογισμού να πηγαίνει στις εξοπλιστικές δαπάνες.»

Τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ συνόδευαν στη συνάντηση, οι βουλευτές Ζαχαρίας Κουλίας και Χρύσης Παντελίδης, ο Διευθυντής του Γραφείου του, Γιώργος Ιωάννου και ο ειδικός σύμβουλος για θέματα Ε.Φ. και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Γιάννος Πατσαλίδης.

Γραφείο Τύπου

29 Σεπτεμβρίου 2023

ροή ειδήσεων