Συνάντηση Προέδρου ΔΗΚΟ – Υπουργού Δικαιοσύνης
Ανακοινώσεις, Στήλη Προέδρου |Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, κ. Νικόλας Παπαδόπουλος συνοδευόμενος από την Αναπληρώτρια Πρόεδρο, κα Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο, κ. Πανίκο Λεωνίδου και τον Αντιπρόεδρο κ. Μιχάλη Δαμιανού, είχε σήμερα συνάντηση με την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κα Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου και τους συνεργάτες της.


Στις δηλώσεις που ακολούθησαν, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι στη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως όπως είναι μεταξύ άλλων η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και του οργανωμένου εγκλήματος, η μεταρρύθμιση στον τομέα της Δικαιοσύνης, η λειτουργία και η αναδιάρθρωση της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, η αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα και ο υπερπληθυσμός στις φυλακές.


Ο κ. Παπαδόπουλος πρόσθεσε ότι «χωρίς να υποτιμούμε τις δυσκολίες, σημειώνουμε με ικανοποίηση ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα προς την ορθή κατεύθυνση σε όλα αυτά τα ζητήματα και ιδιαίτερα σε ότι αφορά τη διαχείριση του μεγάλου προβλήματος του μεταναστευτικού οφείλουμε να σημειώσουμε ότι έχουν αυξηθεί σημαντικά οι απελάσεις και επιστροφές αιτητών πολιτικού ασύλου σε σημείο που για πρώτη φορά στην ιστορία του μεταναστευτικού φεύγουν περισσότεροι αιτητές από όσους έρχονται.


Επίσης σε ότι αφορά τον υπερπληθυσμό στις φυλακές, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι έχουν τροχιοδρομηθεί εξελίξεις έτσι ώστε πολύ σύντομα να έχουμε αναβάθμιση των κτιρίων των Κεντρικών Φυλακών.
Η μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης, πρόσθεσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, συνεχίζεται με ένα πολύ ικανοποιητικό ρυθμό, πολύ καλύτερο από αυτόν που αναμενόταν και βρισκόμαστε σε τροχιά υλοποίησης του στόχου εκδίκασης παλαιότερων υποθέσεων στα δικαστήρια σε ποσοστό της τάξης του 40% μέχρι το 2026.


Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι υπάρχουν πολύ περισσότερα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν την αμέσως επόμενη περίοδο και διαβεβαίωσε ότι ως Δημοκρατικό Κόμμα, είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε και να στηρίξουμε την έντιμη Υπουργό να προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για να έχουμε ακόμη περισσότερα θετικά αποτελέσματα σε όλους αυτούς τους τομείς.

Γραφείο Τύπου

2 Νοεμβρίου 2023

ροή ειδήσεων