Συνάντηση Προέδρου ΔΗΚΟ – Υπουργού Υγείας
Ανακοινώσεις, Στήλη Προέδρου |

Ο Προέδρος του Δημοκρατικού Κόμματος κ. Νικόλας Παπαδόπουλος είχε σήμερα εθιμοτυπική συνάντηση με την Υπουργό Υγείας, κα Πόπη Κανάρη.

Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν οι σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα ο τομέας της Υγείας στον τόπο μας με προεξάρχουσα αυτή που αφορά το ΓεΣΥ.

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέδειξε τη σημασία θωράκισης του συστήματος και διασφάλισης της βιωσιμότητας του σε βάθος χρόνου μέσω του εξορθολογισμού και ενός πιο αποτελεσματικού εποπτικού μηχανισμού ελέγχου.

Πιο συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ επισήμανε την ανάγκη της άμεσης επίλυσης του προβλήματος των Πρώτων Βοηθειών, της αυτονόμησης των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων, της αντιμετώπισης των καταχρήσεων του ΓΕΣΥ και της βελτίωσης της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας.

Ο κ. Παπαδόπουλος διαβεβαίωσε την κα Κανάρη ότι το Δημοκρατικό Κόμμα στηρίζει με κάθε τρόπο, τόσο εντός όσο και εκτός Βουλής το έργο του Υπουργείου Υγείας.

Η Υπουργός Υγείας ανέπτυξε τις βασικές προτεραιότητες του χαρτοφυλακίου της και εξέφρασε την αποφασιστικότητα όπως προχωρήσει τάχιστα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να γίνουν στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος της κυβέρνησης Χριστοδουλίδη.

Γραφείο Τύπου

7 Ιουνίου 2023

ροή ειδήσεων