Συνάντηση της Αναπληρώτριας Προέδρου του ΔΗΚΟ Χριστιάνας Ερωτοκρίτου με αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος
Ανακοινώσεις |

Συνάντηση της Αναπληρώτριας Προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος Χριστιάνας Ερωτοκρίτου με αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (EDP) που αποτελεί μέρος της Πολιτικής Ομάδας του RenewEurope στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η Αναπληρώτρια Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, συνοδευόμενη από τον βουλευτή του ΔΗΚΟ, Παύλο Μυλωνά και το Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου του ΔΗΚΟ, Γιώργο Ιωάννου, είχε σήμερα συνάντηση με αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (EDP) που αποτελεί μέρος της Πολιτικής Ομάδας του Renew Europe στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με επικεφαλής τον κ. Sandro Gozi, Γενικό Γραμματέα του EDP.

Στη διάρκεια της συνάντησης αντηλλάγησαν απόψεις για την ανάγκη να προωθούνται κεντρώες, δίκαιες, δημοκρατικές και σωστά ισοζυγισμένες πολιτικές, στο πλαίσιο των εργασιών του Ευρωκοινοβουλίου.

Η κα Ερωτοκρίτου είπε μεταξύ άλλων ότι ως Δημοκρατικό Κόμμα, είμαστε μέλος της δεύτερης μεγαλύτερης δύναμη στο Ευρωκοινοβούλιο, αυτή των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, αλλά την ίδια ώρα προάγουμε τον ανοιχτό διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων με όλο το πολιτικό φάσμα που υιοθετεί τις δημοκρατικές αρχές και αξίες.

Η Αναπληρώτρια Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, ενημέρωσε επίσης την αντιπροσωπεία για το κυπριακό πρόβλημα και τη συνεχιζόμενη κατοχή, τονίζοντας ότι η Κύπρος είναι διαιρεμένη συνεπεία της κατοχής από την Τουρκία. Πρόσθεσε δε ότι, η Κύπρος πρέπει να είναι προτεραιότητα και για την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση ακριβώς γιατί η παραβίαση αυτών των δημοκρατικών αρχών συντελείται εδώ και σχεδόν 50 χρόνια στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η κα Ερωτοκρίτου ευχαρίστησε την αντιπροσωπεία για την εποικοδομητική συζήτηση και επαναβεβαίωσε την πολιτική βούληση του ΔΗΚΟ να συνεχίσει να συμβάλλει στις προσπάθειες όλων όσοι μοιράζονται τις ίδιες δημοκρατικές αρχές, για την επικράτηση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, της δικαιοσύνης, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του κράτους δικαίου και των ευρωπαϊκών αρχών.

Γραφείο Τύπου – 19 Μαϊου 2023

ροή ειδήσεων