Συνάντηση του Προέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου με τον Υπουργό Παιδείας, Πρόδρομο Προδρόμου
Ανακοινώσεις, Στήλη Προέδρου |

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος είχε σήμερα 24 Σεπτεμβρίου 2020, συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομο Προδρόμου κατά την οποία συζητήθηκε η απόφαση της κυβέρνησης για τη δημιουργία Υφυπουργείου Πολιτισμού.

Μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ προέβη στην εξής δήλωση:

«Είχαμε σήμερα την ευκαιρία να συζητήσουμε με τον έντιμο Υπουργό Παιδείας, τις σκέψεις και τις αποφάσεις της κυβέρνησης για τη δημιουργία ενός Υφυπουργείου Πολιτισμού. Θέση του Δημοκρατικού Κόμματος επι της αρχής είναι ότι συμφωνούμε με τη φιλοσοφία της δημιουργίας ενός συγκεκριμένου Υφυπουργείου Πολιτισμού, καθώς πιστεύουμε ότι αυτό θα βοηθήσει στην καλύτερη διοργάνωση των αρμοδιοτήτων και των υπηρεσιών που έχουν σχέση με τον πολιτισμό».

«Είχαμε φυσικά την ευκαιρία να εκφράσουμε και κάποιες συγκεκριμένες επιφυλάξεις σε σχέση με τη δομή που θα πρέπει να έχει αυτό το Υφυπουργείο ή και κατά πόσον αυτός είναι ο πιο κατάλληλος χρόνος για να προχωρήσουμε με τη δημιουργία ενός Υφυπουργείου Πολιτισμού, καθώς έχουμε εκφράσει κατ’ επανάληψη και δημόσια, τη δική μας ανησυχία σε σχέση με την πορεία των δημοσίων οικονομικών. Όπως σίγουρα αυτές οι επιφυλάξεις δεν συνιστούν ένσταση σε σχέση με τη γενική αρχή ότι μια τέτοια κίνηση σίγουρα θα αναβαθμίσει τη λειτουργία των υπηρεσιών και των αρμοδιοτήτων που αφορούν την προώθηση του πολιτισμού στον τόπο μας.»

Γραφείο Τύπου

24 Σεπτεμβρίου 2020

ροή ειδήσεων