Συνάντηση του Προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλα Παπαδόπουλου, με αντιπροσωπεία του Δικτύου Ενάντια στη Βία κατά των Γυναικών

Η βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών μας, είναι έγκλημα έναντι ολόκληρης της κοινωνίας μας. Ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται από το κράτος.

Το πολύ σοβαρό αυτό θέμα, ήταν στο επίκεντρο συνάντησης, που είχε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος, με επταμελή αντιπροσωπεία του Δικτύου Ενάντια στη Βία κατά των Γυναικών.

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, άκουσε με προσοχή τις θέσεις του Δικτύου ως προς την αποτελεσματική εφαρμογή της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης και των Οδηγιών της Ε.Ε. για τα θύματα βίας, τη δημιουργία προγραμμάτων απεγκλωβισμού θυμάτων βίας από τον θύτη και την απαλλαγή τους από κάθε μορφής βία αλλά και ως προς την προώθηση αλλαγών που εξειδικεύουν κι ενισχύουν τον ρόλο των Διωκτικών Αρχών, των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, της Εκπαίδευσης και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. 

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος, διαβεβαίωσε την αντιπροσωπεία, ότι το Δημοκρατικό Κόμμα έχει την πολιτική βούληση να συνδράμει και να στηρίξει συλλογική Εθνική πολιτική για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, να ασκήσει πίεση ώστε αυτά τα ζητήματα ν’ αντιμετωπίζονται ως προτεραιότητα και να τα προωθήσει, στα πλαίσια που του επιτρέπει ο κοινοβουλευτικός θεσμός. 

Στη συνάντηση, εκ μέρους του Δημοκρατικού Κόμματος, συμμετείχαν επίσης η Αναπληρώτρια Πρόεδρος του ΔΗΚΟ και βουλευτής, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, η Υπεύθυνη του Τομέα Ισότητας και Ίσων Ευκαιριών του κόμματος, Στάλα Κιούπη και η Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου, Κατερίνα Χριστοφίδου.

Γραφείο Τύπου

20 Δεκεμβρίου 2019

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media