Συνάντηση του Προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλα Παπαδόπουλου με τον πρέσβη της Γερμανίας

Εκτενή συζήτηση με επίκεντρο την επερχόμενη τριμερή συνάντηση για Κυπριακό που θα γίνει στις 25 Νοεμβρίου στο Βερολίνο είχε σήμερα το απόγευμα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος με τον πρέσβη της Γερμανίας στην Κύπρο κ. Franz Josef Kremp.

O κ. Παπαδόπουλος εξέφρασε την απαισιοδοξία του αναφορικά με την πορεία επανέναρξης των συνομιλιών, χαρακτηρίζοντας ως προεκλογικής σκοπιμότητας τη συνάντηση του Βερολίνου, από την οπτική γωνία του κ. Ακκιντζί.

Καυτηρίασε τη διαπραγματευτική τακτική της Τουρκίας που απαιτεί τα πάντα πριν καν καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αξιώνοντας παραχωρήσεις για να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις που η ίδια μπλοκάρει.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ εξέφρασε την άποψη ότι η Τουρκία επιδιώκει λύση συνομοσπονδίας κάτι που σημαίνει ουσιαστικά λύση δύο κρατών, που θα επιδιώξει την παραμονή της τουρκοκυπριακής υπόστασης εντός της ΕΕ.

Επανέλαβε επίσης τον έντονο προβληματισμό του για τη διόγκωση του μεταναστευτικού προβλήματος, ελπίζοντας ότι η Κύπρος θα συμμετάσχει το συντομότερο  δυνατόν στη συμφωνία του άτυπου μηχανισμού καταμερισμού προσφύγων/μεταναστών που ισχύει για τις χώρες της Κεντρικής Μεσογείου με τη συμμετοχή της Μάλτας, της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Σουηδίας και άλλων κρατών – μελών.

Γραφείο Τύπου

11 Νοεμβρίου 2019

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media