Συνάντηση του βουλευτή Χαράλαμπου Πιττοκοπίτη με τον Υπουργό Παιδείας
Ανακοινώσεις |

Θέματα της εκπαιδευτικής Περιφέρειας Χλώρακας, Έμπας, Κισσόνεργας,  Λέμπας και Τάλας, η αναγκαιότητα μετεγκατάστασης του ΑΞΙΚ στην Πάφο, καθώς και η πορεία υλοποίησης της μετακίνησης του Νικολαϊδιου Γυμνασίου στο χώρο που σήμερα στεγάζεται το Ζ΄ Δημοτικό Σχολείο, συζητήθηκαν σε συνάντηση του βουλευτή Πάφου, Χαράλαμπου Πιττοκοπίτη με τον Υπουργό Παιδείας, Κώστα Χαμπιαούρη.

Ο Υπουργός Παιδείας διαβεβαίωσε τον κ. Πιττοκοπίτη ότι:

α) προχωρεί η διαδικασία ανέγερσης νέου Περιφερειακού Δημοτικού Σχολείου στα όρια των κοινοτήτων Έμπας και Κισσόνεργας το οποίο θα καλύψει τις αυξημένες ανάγκες των κοινοτήτων Έμπας, Κισσόνεργας και Τάλας.

β) θα υπάρξουν αυξημένα κονδύλια στους προϋπολογισμούς της περιόδου 2020 – 2022 για αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου Χλώρακας.

γ) Οι διαδικασίες μετακίνησης του Νικολαϊδιου Γυμνασίου στις εγκαταστάσεις του σημερινού Ζ’ Δημοτικού Σχολείου Πάφου  προχωρούν σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα που τέθηκαν στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Πάφο το περασμένο καλοκαίρι.

δ) Το θέμα του ΑΞΙΚ θα μελετηθεί σφαιρικά μετά τον προσεχή Ιανουάριο με την μεταφορά των αρμοδιοτήτων του ΑΞΙΚ από το Υπουργείο Εργασίας στο Υπουργείο Παιδείας.

Ο κ. Πιττοκοπίτης μετέφερε στον Υπουργό Παιδείας την καθολική απαίτηση της Επαρχίας Πάφου, για μετακίνηση του ΑΞΙΚ στην φυσιολογική του θέση που είναι η πόλη της Πάφου.

Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης και Κώστας Χαμπιαούρης συμφώνησαν ότι θα βρίσκονται σε ανοικτή επικοινωνία για παρακολούθηση της υλοποίησης των πιο πάνω.

Γραφείο Τύπου

24 Οκτωβρίου 2019

ροή ειδήσεων