Συνάντηση του Προέδρου του ΔΗΚΟ, Ν. Παπαδόπουλου, με τη διευθυντική ομάδα του ΟΚΥπΥ
αυτονόμηση νοσηλευτηρίων ΟΚΥπΥ
WEB TV, Ανακοινώσεις, Στήλη Προέδρου |

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΟΚΥπΥ

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, κ. Νικόλας Παπαδόπουλος είχε σήμερα Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2021, συνάντηση με την διευθυντική ομάδα του οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ).

Μετά τη συνάντηση ακολούθησαν δηλώσεις από τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ και από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΟΚΥπΥ.

Πρόεδρος ΔΗ.ΚΟ. Ν. Παπαδόπουλος:

«Είχαμε μία πάρα πολύ εποικοδομητική και χρήσιμη συνάντηση με την ηγεσία του ΟΚΥπΥ. Οφείλουμε να τονίσουμε ότι τα δημόσια νοσηλευτήρια αποτελούν μια πάρα πολύ σημαντική παράμετρος σε ότι αφορά τη λειτουργία του Γενικού Σχεδίου Υγείας. Και σημειώνουμε ότι όντως τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση, όσον αφορά την διοικητική αυτονομία του Οργανισμού και των νοσηλευτηρίων, την ανάπτυξη των υποδομών, τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών.

Οφείλουμε όμως από την άλλη να σημειώσουμε ότι η αυτονόμηση των νοσοκομείων δεν έχει προχωρήσει στον βαθμό που θα έπρεπε κυρίως για διοικητικούς και γραφειοκρατικούς λόγους που αφορούν τη συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας.

Εμείς δεν θέλουμε να μηδενίζουμε, σε καμία περίπτωση. Σημειώνουμε το έργο που γίνεται κάτω από πάρα πολύ δύσκολες συνθήκες όμως θέλουμε να δούμε περισσότερη πρόοδο σε ότι αφορά τη βελτίωση της διοίκησης των νοσοκομείων, την ανάπτυξη των υποδομών και τη βελτίωση των υπηρεσιών.

Κατανοούμε πλήρως ότι τα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν εύκολα λόγω της πανδημίας. Γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο έχουμε μεταφέρει την θέση του ΔΗΚΟ πως είμαστε διατεθειμένοι να συνεργαστούμε σε όλα τα επίπεδα, έτσι ώστε να βοηθήσουμε την ηγεσία του ΟΚΥπΥ να προχωρήσει στο πάρα πολύ δύσκολο έργο που έχει μπροστά του και να μπορέσουμε ακριβώς να έχουμε τα δημόσια νοσηλευτήρια που αξίζουν στους ασθενείς της Κύπρου.»

Μάριος Παναγίδης, Πρόεδρος Δ.Σ. ΟΚΥπΥ

«Ενημερώσαμε την ηγεσία του ΔΗΚΟ για τα τεκταινόμενα στον ΟΚΥπΥ, για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο οργανισμός αλλά και τις προοπτικές του, για τις οποίες είμαστε αισιόδοξοι ότι στα επόμενα χρόνια ο οργανισμός θα σταθεί στο επίπεδο που αρμόζει σε έναν ηγετικό και σημαντικό παίκτη στον τομέα της υγείας.

Υπάρχουν πάρα πολλά θέματα που αντιμετωπίζει ο οργανισμός όπως πρώτα από όλα η πανδημία, θέματα βελτίωσης της παροχής υπηρεσιών υγείας στον οργανισμό αλλά και θέματα που αφορούν τη διοικητική και οικονομική αυτονόμηση, τα οποία είμαστε αισιόδοξοι ότι όπως θα δείτε και σύντομα με τον προϋπολογισμό του οργανισμού, ότι πάμε προς τη σωστή κατεύθυνση.

Θέλω να ευχαριστήσω το ΔΗΚΟ για την σταθερή υποστήριξη του στον προϋπολογισμό του οργανισμού και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι οι προσπάθειες του οργανισμού είναι προς την ορθή οικονομική διαχείριση του οργανισμού, ώστε να μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα σύντομα στο μέλλον.»

Γραφείο Τύπου

10 Δεκεμβρίου 2021

ροή ειδήσεων