Συνάντηση του Προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος κ. Νικόλα Παπαδόπουλου με τον Υπουργό Υγείας, Μιχάλη Δαμιανό
Ανακοινώσεις |

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος κ. Νικόλας Παπαδόπουλος είχε σήμερα συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κ. Μιχάλη Δαμιανό.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε τα εξής:

«Είχαμε ένα πριν από λίγο μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συνάντηση και συζήτηση με τον φίλο Υπουργό Υγείας όπου είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε τις δικές του προτεραιότητες αλλά και το δικό του όραμα για το Υπουργείο Υγείας, αλλά ευρύτερα για τον τομέα της υγείας στον τόπο μας.

Ένας τομέας που έχει σίγουρα πολλές προκλήσεις, πολλά προβλήματα αλλά και προοπτική. Σίγουρα είναι ένα Υπουργείο που καταπιάνεται με σοβαρότατα ζητήματα που αφορούν την υγεία, ανθρώπινες ζωές, την ποιότητα ζωής των Κυπρίων ασθενών.

Είναι ένα Υπουργείο που πρέπει άμεσα να διαχειριστεί την καλύτερη εφαρμογή του ΓεΣΥ, την προώθηση της αυτονόμησης των δημόσιων νοσηλευτηρίων, την ανάληψη πρωτοβουλιών που έχουν να κάνουν με ζητήματα όπως είναι τα ΤΑΕΠ, τις πρώτες βοήθειες που θα πρέπει να υπάρχουν σε όλες τις πόλεις σε όλες τις περιοχές, τη βελτίωση της νομοθεσίας, είτε αυτή αφορά τα κλινικά εργαστήρια ή τα κέντρα αποκατάστασης ή πολλά άλλα και θα προωθήσει παράλληλα και σημαντικές πρωτοβουλίες, σημαντικές μεταρρυθμίσεις, όπως για παράδειγμα θα είναι ο θεσμός του συνηγόρου του ασθενή, ένας θεσμός που θα κληθεί να προωθήσει τα συμφέροντα των ασθενών και να εποπτεύει με τον δικό του τρόπο την εφαρμογή των δικαιωμάτων των ασθενών.

Γι’ αυτόν ακριβώς ως ΔΗΚΟ δηλώνουμε έτοιμοι να βοηθήσουμε το φίλο Υπουργό Υγείας και το Υπουργείο Υγείας, στην υλοποίηση ενός πάρα πολύ σημαντικού έργου. Την υλοποίηση από τη μια του κυβερνητικού προγράμματος της διακυβέρνησης του Νίκου Χριστοδουλίδη αλλά πάνω από όλα την προώθηση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των Κυπρίων ασθενών.»

Γραφείο Τύπου

13 Φεβρουαρίου 2024

ροή ειδήσεων