ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ
Ανακοινώσεις, Στήλη Προέδρου |

Το κυπριακό, το θέμα της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο, τους ενεργειακούς σχεδιασμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας και την πορεία της οικονομίας, συζήτησε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος με την πρέσβη της Ολλανδίας, Nathalie Jaarsma.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος τόνισε την ανάγκη να μη διαφοροποιηθούν οι όροι της αποστολής της UNFICYP, υποδεικνύοντας ότι μια τέτοια εξέλιξη, ενδεχομένως να προκαλέσει κενό ασφαλείας στην Κύπρο, με αποτέλεσμα να ελλοχεύει κίνδυνος αποσταθεροποίησης στην Κύπρο και στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος μετέφερε στην κ. Jaarsma, τη θέση του Δημοκρατικού Κόμματος, ότι επιβάλλεται η Κυπριακή Δημοκρατία να συνεχίσει την υλοποίηση των ενεργειακών της σχεδιασμών, κάτι που αποτελεί κυριαρχικό δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας και το οποίο θα συμβάλει στην σταθεροποίηση και την ανάπτυξη της περιοχής και στην ικανοποίηση των ενεργειακών αναγκών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για το θέμα της πορείας της κυπριακής οικονομίας, ο κ. Παπαδόπουλος ανέλυσε στην πρέσβη της Ολλανδίας, την πρόταση του Δημοκρατικού Κόμματος, για την δημιουργία Φορέα Διαχείρισης Μη Εξυπηρετουμένων Δανείων, επισημαίνοντας ότι αυτός ο φορέας, εάν λειτουργήσει σε ορθολογιστικές συνθήκες, θα συνδράμει τα μέγιστα στην αντιμετώπιση του μεγαλύτερου προβλήματος της κυπριακής οικονομίας, που είναι τα υψηλά ποσοστά Μη Εξυπηρετουμένων Δανείων.

 

Γραφείο Τύπου

19 Σεπτεμβρίου 2018       

ροή ειδήσεων