Συνάντηση του Προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής
Κέντρα Αναψυχής ΠΑΣΙΚΑ Τουριστική Βιομηχανία
WEB TV, Ανακοινώσεις, Στήλη Προέδρου |

Στο πλαίσιο του διαλόγου που έχει ξεκινήσει το Δημοκρατικό Κόμμα για τον Τουρισμό, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος κ. Νικόλας Παπαδόπουλος είχε σήμερα Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021, συνάντηση με Παγκύπριο Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν προτάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος δήλωσε τα εξής:

«Μέσα στα πλαίσια του διαλόγου που αναπτύσσει το Δημοκρατικό Κόμμα εξέτασης των προβλημάτων αλλά και της προοπτικής της τουριστικής βιομηχανίας, είχαμε σήμερα την ευκαιρία να ανταλλάξουμε ενδιαφέρουσες απόψεις με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής.

Οι δύο προηγούμενες χρονιές σίγουρα ήταν δύσκολες για την τουριστική βιομηχανία και ιδιαίτερα δύσκολες για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που ασχολούνται στον τομέα των κέντρων αναψυχής.

Είναι γι’ αυτό που σήμερα ακούσαμε με ιδιαίτερη προσοχή, τα προβλήματα όπως είναι η αύξηση του κόστους βασικών αγαθών, ο ηλεκτρισμός, η αύξηση κόστους των ενοικίων, τα προβλήματα στην απασχόληση, τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την πανδημία.

Όμως από την άλλη δεν πρέπει να εστιάζουμε μόνο στα προβλήματα, πρέπει να εξετάζουμε και τις πιθανές λύσεις. Και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο ακούσαμε σήμερα τις εισηγήσεις του Συνδέσμου και θα προσπαθήσουμε μέσα από αυτό τον διάλογο να συνδιαμορφώσουμε τις προτάσεις, τις λύσεις που χρειάζεται ο συγκεκριμένος τομέας για να αναπτυχθεί.

Προτάσεις που έχουν να κάνουν με τη μείωση της φορολογίας με στόχο της μείωση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας, την καλύτερη αντιμετώπιση και διαχείριση των προβλημάτων που έχουν να κάνουν με τους περιορισμούς της πανδημίας, την όλο και περισσότερο αυξανόμενη ενοικίαση αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα της προσφοράς και της ζήτησης που έχουν οδηγήσει τις τιμές στα ύψη.

Και σε αυτή την προσπάθεια το ΔΗΚΟ θα επικεντρωθεί, με στόχο ακριβώς να προσπαθήσουμε ν’ αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα αλλά και να δώσουμε καλύτερη προοπτική, στα κέντρα αναψυχής αλλά και ευρύτερα στην τουριστική βιομηχανία.»

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ και είναι μεγάλη χαρά για εμάς, για τα μέλη μας όταν υπάρχουν πολιτικοί που είναι έτοιμοι, όχι μόνο να ακούσουν τα προβλήματα αλλά και να είναι έτοιμοι να επεξεργαστούν προτάσεις και λύσεις στα προβλήματα. Έρχεται να προστεθεί τώρα μία κρίση, αυτή της ακρίβειας, της ανόδου των τιμών σε μία κρίση την οποία όμως δεν έχουμε ξεπεράσει, αυτή της πανδημίας.

Τα προβλήματα έχουν συσσωρευθεί και καλείται τώρα η πολιτεία να βρει εκείνους τους τρόπους ώστε να μπορούν να λειτουργούν τα κέντρα αναψυχής, να μην προκύψουν μέσα από την ακρίβεια κάθετες αυξήσεις. Η αγοραστική δύναμη του κόσμου μειώνεται και αυτό θα δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα στη βιομηχανία των κέντρων αναψυχής.

Είμαστε ένα αναπόσπαστο κομμάτι της τουριστικής βιομηχανίας, μας προβληματίζει η επόμενη περίοδος, θα δουλέψουμε σκληρά και με κάθε τρόπο, και θέτουμε και τον εαυτό μας στη διάθεση της πολιτείας ώστε να βρούμε εκείνες τις λύσεις που θα επιτρέψουν στη βιομηχανία να λειτουργήσει με τέτοιο τρόπο που να μην πλήξει ούτε την οικονομία του κράτους, ούτε τα συμφέροντα των επιχειρηματιών και ακόμη πολύ περισσότερο των επισκεπτών ή και των Κυπρίων που ζουν μόνιμα στη χώρα.

Είναι μία βιομηχανία η οποία εργοδοτεί μερικές δεκάδες χιλιάδες εργοδοτουμένων και θα πρέπει να τυγχάνει μίας τέτοιας μεταχείρισης από την πολιτεία που να ανταποκρίνεται στο μέγεθος και την προσφορά αυτής της βιομηχανίας στη χώρα.»

Γραφείο Τύπου

18 Οκτωβρίου 2021

ροή ειδήσεων