Συνάντηση του Προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος με τον Υφυπουργό Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής
WEB TV, Ανακοινώσεις, Στήλη Προέδρου |

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος κ. Νικόλας Παπαδόπουλος είχε σήμερα μια εποικοδομητική και χρήσιμη συνάντηση με τον Υφυπουργό Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, κ. Νικόδημο Δαμιανού.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υφυπουργείου.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ είχε την ευκαιρία ν’ ακούσει τις προτεραιότητες και τους σχεδιασμούς του Υφυπουργείου σε ό,τι αφορά την περαιτέρω ανάπτυξη του τομέα της τεχνολογίας και της πληροφορικής στον τόπο μας. Είχε επίσης την ευκαιρία να αναλύσει στον Υφυπουργό τις εισηγήσεις και τις προτάσεις του Δημοκρατικού Κόμματος σ’ αυτό τον τομέα ώστε η δημόσια διοίκηση να μπορέσει να αξιοποιήσει την ψηφιακή τεχνολογία σε τέτοιο βαθμό ώστε οι πολίτες να μην ταλαιπωρούνται.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ τόνισε ότι «αυτό που απαιτείται άμεσα είναι ένας ευρύτερος ψηφιακός μετασχηματισμός, ψηφιοποίηση των κρατικών υπηρεσιών και ουσιαστικά η προώθηση και εφαρμογή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.»

«Αυτό που θέλουμε να δούμε», ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος, «είναι ένα ψηφιακό πολίτη, όπου κάθε πολίτης θα μπορεί με την ευκολία μιας εφαρμογής στο κινητό του, να έχει όλες τις υπηρεσίες του κράτους.»

Ο κ. Παπαδόπουλος πρόσθεσε ακόμη ότι «θα πρέπει να ενθαρρυνθεί ακόμη περισσότερο η επένδυση στην καινοτομία.»

Επισήμανε δε ότι «η κυπριακή οικονομία έχει κάνει άλματα τα τελευταία χρόνια, ακριβώς επειδή έχει αναπτυχθεί ο τομέας της καινοτομίας και της τεχνολογίας στον τόπο μας. Αυτή η πορεία πρέπει να συνεχίσει. Ο τομέας της καινοτομίας και ευρύτερα η κυπριακή οικονομία πρέπει να μεγαλώσουν και γι’ αυτό το λόγο θέλουμε να στηρίξουμε τις προσπάθειες του Υφυπουργείου καινοτομίας.»

Τέλος, ο κ. Παπαδόπουλος έστειλε το μήνυμα ότι «στους Κύπριους πολίτες αξίζει μια πιο παραγωγική Κύπρος, μια πιο σύγχρονη Κύπρος, μια πιο τεχνολογική Κύπρος.»

Γραφείο Τύπου

27 Φεβρουαρίου 2024

ροή ειδήσεων