Συνάντηση Βουλευτή κ. Χρίστου Ορφανίδη με τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Αλέξη Βαφεάδη
Ανακοινώσεις |

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ κ. ΧΡΙΣΤΟΥ ΟΡΦΑΝΙΔΗ

Συνάντηση Βουλευτή κ. Χρίστου Ορφανίδη με τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Αλέξη Βαφεάδη

Ο Βουλευτής κ. Χρίστος Ορφανίδης πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Αλέξη Βαφεάδη στην παρουσία διευθυντικών στελεχών του Υπουργείου.

Ο σκοπός της συνάντησης ήταν η συζήτηση ζητημάτων που απασχολούν τον πολίτη, το Κοινοβούλιο και ξεχωριστά θέματα ιδιαίτερα της Λάρνακας που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν την ενοποίηση του παραλιακού μετώπου από την παραλία Μακένζι προς Μενεού – Περβόλια, την κατασκευή της λεωφόρου Αλέξανδρου Παναγούλη στη Λάρνακα, την υλοποίηση της έγκρισης του έργου για εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού στις εξόδους Χοιροκοιτίας και Ζυγίου – Καλαβασού, την προσπάθεια της Τουρκίας να συμπεριλάβει στο Τουρικικό FIR το παράνομο FIR της Τύμβου, την ομαλή λειτουργία των χώρων στάθμευσης των αεροδρομίων, τoυς βανδαλισμούς στις πινακίδες των δημόσιων δρόμων και το καίριο θέμα της ανεξέλεγκτης κατασκευής κυρτωμάτων.

Ο Υπουργός και οι συνεργάτες του ενημέρωσαν τον κ. Ορφανίδη για το πλάνο δράσεων του Υπουργείου για τα πιο πάνω ζητήματα αλλά και τη σειρά προτεραιοτήτων τους.

Όσον αφορά τα κυρτώματα, ο Υπουργός ανέφερε πως αναμένεται η δημιουργία χάρτη με όλα τα κυρτώματα της χώρας για να παρθούν οι ανάλογες αποφάσεις. Ο Υπουργός δήλωσε τη πρόθεση του για τοποθέτηση αισθητήρων για μέτρηση των επιπέδων ρύπανσης της ατμόσφαιρας στις περιοχές με κυρτώματα καθώς και για εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για την επικινδυνότητα στα θέματα της ανθρώπινης υγείας και ανέφερε ότι θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Αρχηγό της Αστυνομίας, τα Υπουργεία Εσωτερικών και Υγείας για συζήτηση των νέων στοιχείων που προκύπτουν και αφορούν την ανθρώπινη υγεία.

Ο κ. Ορφανίδης επικρότησε την άμεση παρέμβαση του Τμήματος των Δημοσίων Έργων στην επίλυση διάφορων θεμάτων, που είχε εντοπίσει ο ίδιος στην επαρχία του και ο Υπουργός από τη πλευρά του τόνισε ότι οι πολίτες πρέπει να ενθαρρύνονται στο να αναφέρουν τα προβλήματα που εντοπίζουν στις δημόσιες συγκοινωνίες.

Τέλος, ο Υπουργός ευχαρίστησε τον κ. Ορφανίδη για το σημαντικό έργο που επιτελεί και δήλωσε τη συνεχή στήριξη στην προσπάθειά του για επίλυση των θεμάτων που άπτονται με το Υπουργείο του.

Γραφείο Τύπου

26 Ιουνίου 2023

ροή ειδήσεων