Συνέντευξη Νικόλα Παπαδόπουλου στην εφημερίδα “Φιλελεύθερος” (07/05/2016)
Στήλη Προέδρου |

Ραντεβού στο εστιατόριο «Αδούλωτη Κερύνεια» με τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλο. Μπαίνοντας τον είδα να κάθεται στη γωνιά, δίπλα από το μεγάλο ανοικτό παράθυρο, να μιλά στο τηλέφωνο και μπροστά του ένα ποτήρι σόδα.

Το εστιατόριο ήταν άδειο και εκείνος στην ίδια καρέκλα που καθόταν ο πατέρας του. Ήταν μια το μεσημέρι. Απολογήθηκα που δεν ήμουν εκεί να τον περιμένω. Χαμογέλασε και μου ‘πε πως δεν του αρέσει να αργεί.

«Γιατί στην “Αδούλωτη Κερύνεια”;», ρώτησα τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ. «Γιατί για μένα η Κερύνεια συμβολίζει την επιθυμία του κυπριακού ελληνισμού για μια σωστή, λειτουργική, βιώσιμη λύση του Κυπριακού με σωστό περιεχόμενο. Για μένα η λύση του Κυπριακού περνά πρώτα από την Κερύνεια», για να συμπληρώσει γελώντας ότι είναι και πολύ καλό το φαγητό και καλοί φίλοι με τον ιδιοκτήτη. Δεν ήταν στέκι μόνο του πατέρα του Τάσσου Παπαδόπουλου αλλά και δικό του, εκεί γιόρτασε τον πρώτο χρόνο γάμου του, συμπλήρωσε ο ιδιοκτήτης.

Παραγγείλαμε σουβλάκια, το αγαπημένο του φαγητό. «Το ωράριο, η πίεση της δουλειάς, το άγχος δεν με αφήνουν να χαρώ τις μικρές απολαύσεις της ζωής όπως είναι το φαγητό», συνέχισε. Όση ώρα κάναμε τη συνέντευξη το φαγητό κρύωνε στο τραπέζι. Τον απορρόφησε η συζήτηση, για να τσιμπήσει στο τέλος ένα-δυο από τα κρύα πια σουβλάκια.

Πώς νιώθετε αυτό τον καιρό;

Από τη μια έχουμε να αντιμετωπίσουμε την τεράστια πίεση χρόνου και από την άλλη είναι απόλαυση η επαφή με τον κόσμο, να συναντιέμαι με φίλους που θέλουν να βοηθήσουν σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια. Οφείλουμε όμως να αναγνωρίσουμε ότι υπάρχει τεράστια απογοήτευση, ακόμα και θυμός, για τα φαινόμενα διαπλοκής και σκανδάλων που βιώνουμε καθημερινά. Είναι σημαντικό να ακούμε τους πολίτες.

 

Δυσκολευτήκατε στην επιλογή των υποψηφίων, ήταν μια επώδυνη για σας διαδικασία;

Καθόλου. Θεωρώ ότι το ψηφοδέλτιο του Δημοκρατικού Κόμματος είναι πάνω απ’ όλα ποιοτικό. Έχουμε σε αυτό στελέχη, φίλους και υποστηρικτές του κόμματος, αλλά και αριστίδην υποψηφίους που επέλεξαν…

 

…να εγκαταλείψουν το δικό τους κόμμα.

Δεν θεωρούμε ότι είναι εγκατάλειψη. Αποφάσισαν να στηρίξουν τις προσπάθειες του Δημοκρατικού Κόμματος για να πάρουμε την Κύπρο μπροστά, με σωστές προτάσεις και σωστή διεκδίκηση, τόσο όσον αφορά την οικονομία όσο και το εθνικό.

Εισπράξατε πολλά «όχι» από ιστορικά πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος.

Δεν μπορώ να αναγκάσω κάποιον να δώσει μια μάχη την οποία δεν θέλει. Σε κάθε περίπτωση, σημειώνω ότι το 66% της κοινοβουλευτικής μας ομάδας επαναδιεκδικεί εκλογή και ότι οι 45 από τους 56 υποψηφίους είναι αξιωματούχοι ή στελέχη του κόμματος.

 

Το ΔΗΚΟ οδηγείται τριχοτομημένο στις εκλογές με μια μεγάλη εσωτερική αντιπολίτευση.

Διαφωνώ. Αυτά είναι αυθαίρετα συμπεράσματα και δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει τριχοτομημένο. Όλοι διαπιστώνουν ότι μέρα με τη μέρα το Δημοκρατικό Κόμμα συσπειρώνεται, σε πείσμα όσων εύχονται τη συρρίκνωσή μας, και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το Δημοκρατικό Κόμμα θα είναι η πολύ θετική έκπληξη αυτών των εκλογών.

 

Οι δημοσκοπήσεις σας δείχνουν μακριά από το 15,77% των βουλευτικών του 2011.

Μα τότε, τι να πει ο ΔΗΣΥ που βρίσκεται στο 20% ή τι να πει το ΑΚΕΛ που είναι στο 15%; Βλέπετε τα ποσοστά με την αδιευκρίνιστη ψήφο στο 25%-30%. Στις εκλογές όλα αυτά τα ποσοστά θα ψηλώσουν. Ασφαλώς διαπιστώνεται μια γενική απαξίωση των πολιτών για τις εκλογές, μια τάση για αποχή η οποία μας ανησυχεί. Όμως, ακριβώς γι’ αυτό τον λόγο καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε μια μεγάλη «κοινωνική συμφωνία» με τους πολίτες.

Οι πολίτες στέλνουν συνεχώς μηνύματα, δεν τα ακούτε;

Εμείς τα ακούμε. Γι’ αυτό, για παράδειγμα, εισηγούμαστε να μπορούν να κατατίθενται στη Βουλή προτάσεις νόμων από τους πολίτες, με 5 χιλιάδες υπογραφές. Θέλουμε να δώσουμε τον λόγο στους πολίτες ευελπιστώντας πως θα καταφέρουμε να μετριάσουμε την απογοήτευσή τους. Να αποφασίσουμε με αυτούς και όχι απλώς για αυτούς.

Η απερχόμενη Βουλή δεν κατάφερε να δει τα δικά της νομοσχέδια, ειδικά στην τελευταία της συνεδρία έδειξε μια πολύ άσχημη εικόνα. Θα μπορέσει να διαχειριστεί και νομοσχέδια πολιτών;

Δεν θα συμφωνήσω ότι όλη η Βουλή έδειξε μια άσχημη εικόνα. Άσχημη εικόνα έδειξαν κάποιοι βουλευτές. Και δεν πρόκειται για βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος.

Μίλησε για προχειρότητα και έλλειψη υπευθυνότητας ο Γενικός Εισαγγελέας.

Σεβαστές οι απόψεις του, αλλά θα έπρεπε πρώτα να ανησυχεί για την εικόνα της Νομικής Υπηρεσίας. Έχω τα πρακτικά των συνεδριάσεων της Επιτροπής Οικονομικών όπου οι λειτουργοί της Νομικής Υπηρεσίας έρχονταν στις συνεδρίες και παραδέχονταν ότι δεν είχαν διαβάσει τα νομοσχέδια. Πριν κατακρίνει τους άλλους, θα έπρεπε πρώτα ο Γενικός Εισαγγελέας να κρίνει την υπηρεσία του.

Στην τελευταία συνεδρία της Βουλής ψηφίσαμε νομοσχέδια για την κατάργηση των καταχρηστικών ρητρών των τραπεζών, για την τοκογλυφία, ψηφίσαμε την πρόταση νόμου του Δημοκρατικού Κόμματος για τις δόσεις στην αποπληρωμή των συσσωρευμένων οφειλών στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις ώστε να βγάλουμε τον κόσμο από τη φυλακή. Ψηφίσαμε δηλαδή σημαντικά νομοσχέδια και δεν είναι δίκαιο να διαγράφουμε τα πάντα, επειδή κάποιοι βουλευτές δεν ξέρουν πώς να συμπεριφερθούν.

Προκύπτουν συνταγματικά προβλήματα για τους νόμους που ψηφίσατε.

Αυτή είναι η άποψη του Γενικού Εισαγγελέα. Αρμόδιο να αποφασίσει όμως είναι μόνο το Ανώτατο Δικαστήριο. Εν πάση περιπτώσει, αυτό που διαπιστώσαμε την επομένη της συνεδρίας της Βουλής είναι ότι αντέδρασε το τραπεζικό κατεστημένο στα νομοσχέδια και ιδιαίτερα στη δική μας πρόταση νόμου για την εκπροσώπηση των «κουρεμένων» καταθετών στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου. Θεωρώ περίεργη και ύποπτη αυτή την αντίδραση του τραπεζικού κατεστημένου.

Σας κατηγορούν για προχειρότητα και λαϊκισμό, ότι τρέξατε να τα ψηφίσετε παραμονές εκλογών.

Εδώ και ένα χρόνο έχουμε καταθέσει αυτή την πρόταση νόμου και θέλαμε τη συνεργασία της Κεντρικής Τράπεζας που όμως κωλυσιεργούσε. Είναι ξεκάθαρο ότι το τραπεζικό κατεστημένο δεν ήθελε να προχωρήσει αυτή η πρόταση νόμου αλλά καταφέραμε να καταλήξουμε σε μια διατύπωση με την οποία συμφωνούσαν κι άλλες πολιτικές δυνάμεις, διαμορφώσαμε μια πλειοψηφία και την ψηφίσαμε.

Ως πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής πώς νιώθετε όταν ακούτε ότι ήταν η Βουλή του «κουρέματος», του Μνημονίου, των βαριών φορολογιών έχει τεράστιες ευθύνες για την οικονομική κατάσταση της πατρίδας μας;

Η κυβέρνηση καθορίζει την οικονομική πολιτική της χώρας, έχουμε προεδρικό σύστημα και θέλω να υπενθυμίσω ότι ως πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών επί κυβέρνησης Χριστόφια προειδοποιούσα με φορτικό τρόπο ότι οδεύουμε προς οικονομική καταστροφή και ότι έπρεπε να παίρναμε μέτρα. Η τότε κυβέρνηση μάς στοχοποίησε και μας οδήγησε στη χρεοκοπία με τα σημερινά αποτελέσματα. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να την πείσουμε. Και επίσης δυστυχώς, οι κακοί χειρισμοί συνεχίστηκαν και επί της παρούσας κυβέρνησης, διότι πήγε στο πρώτο Eurogroup εντελώς απροετοίμαστη, με αποτέλεσμα το ξεπούλημα των υποκαταστημάτων στην Ελλάδα και την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος.

Ήσαστε συγκυβέρνηση.

Ναι και προειδοποιούσαμε τον Πρόεδρο να μην πωλήσει τα υποκαταστήματα στην Ελλάδα. Εκείνη η κάκιστη απόφαση μάς κόστισε 3,5 δισ. ευρώ. Το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους μάς κόστισε 4,8 δισ. ευρώ. Σύνολο, δώσαμε με εκείνες τις αποφάσεις 8 δισ. ευρώ. Και, «κατά σύμπτωση», «κουρέψαμε» τους Κύπριους καταθέτες κατά 8 δισ. ευρώ.

Αυτές οι δυο αποφάσεις ήταν καταστροφικές για την κυπριακή οικονομία και προτάσεις για αναστροφή της καταστροφής περιλαμβάνονται στο ολοκληρωμένο σχέδιό μας για την αναστήλωση της κυπριακής οικονομίας. Αναφέρομαι κυρίως στην πρότασή μας για αποζημίωση στους Κύπριους «κουρεμένους» με το 10% του πρωτογενούς πλεονάσματος για τα επόμενα 20 χρόνια.

Στηρίζατε την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και σας κατηγορούν για μυστικές συνεννοήσεις με τον Αβέρωφ Νεοφύτου.

Ουδεμία μυστική συνεννόησή μου υπήρξε με τον οποιονδήποτε. Για την ακρίβεια όμως, είναι αυτοί που κατηγορούν εμένα που συνεργάζονται μυστικά με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, τόσο στο Κυπριακό όσο και σε άλλες περιπτώσεις, όπως στην αύξηση του εκλογικού μέτρου. Και είναι οι ίδιοι που κάλεσαν την Τρόικα στην Κύπρο, που συνέταξαν το Μνημόνιο και που έκαναν «πλάτες» στον κ. Πανίκο Δημητριάδη όταν ξεπουλούσε τις κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα.

Το Δημοκρατικό Κόμμα συμπεριφέρθηκε διεκδικητικά αλλά και υπεύθυνα. Και τώρα που βγήκαμε από το μνημόνιο, θεωρούμε ότι πρέπει να δώσουμε ένα νέο σχέδιο για την κυπριακή οικονομία ώστε να βγούμε και από την κρίση. Και διαφωνούμε ασφαλώς με την κυβέρνηση ΔΗ.ΣΥ. η οποία δεν έχει κανένα σχέδιο. Γι’ αυτό καταθέσαμε τις δικές μας προτάσεις.

Πολλοί λένε ότι ζούμε την προεκλογική των σκουπιδιών, με ευκαιριακές ατάκες και φλύαρους μονολόγους.

Αν θέλετε να μιλήσουμε για τα σκάνδαλα και τη διαπλοκή, λέμε ξεκάθαρα ότι αυτοί που εμπλέκονται πρέπει να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη. Όλες οι καταγγελίες να διερευνηθούν, να υπάρξει διαφάνεια και κάθαρση. Στην πολιτική δεν υπάρχει χώρος για τους μιζαδόρους.

Όμως δεν υπάρχει χώρος ούτε για συκοφάντες και λασπολόγους που εκμεταλλεύονται τον θυμό του λαού για να εκτοξεύουν λάσπη, όπως έγινε στην περίπτωση του δημάρχου Πάφου που επέλεξε να κατασυκοφαντήσει τον Τάσσο Παπαδόπουλο. Έχουμε ζητήσει από τον δήμαρχο Πάφου να δημοσιοποιήσει τα δήθεν αδιάσειστα στοιχεία που λέει ότι έχει εναντίον του Τάσσου εδώ και ένα μήνα. Δεν έκανε τίποτα. Και ούτε έχει απολογηθεί. Δεν πρόκειται να ασχοληθώ άλλο με τις ανοησίες του δημάρχου Πάφου για τον Τάσσο.

Αυτοί που αναμασούν τις λασπολογίες εναντίον του Τάσσου Παπαδόπουλου είναι οι ίδιοι που τον καθύβριζαν το 2004, είναι αυτοί που ακόμα και σήμερα, 12 χρόνια μετά, δεν τον συγχωρούν που είπε «όχι» στη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και που απέρριψε το Σχέδιο Ανάν. Το σχέδιο που οι ηγεσίες ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ επιδιώκουν να επαναφέρουν ενεργώντας μυστικά πίσω από κλειστές πόρτες χωρίς να ενημερώνουν τον λαό.

Υπάρχουν αντιπρόσωποι των κομμάτων στις επιτροπές διαπραγμάτευσης.

Ο πρώτος που παραπονιέται για την έλλειψη ενημέρωσης είναι ο εκπρόσωπός μας στην ομάδα των συμβούλων του Προέδρου. Για να μην πω ότι ακόμα και ο εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ διαμαρτύρεται για λειψή ενημέρωση. Όμως τονίζω ότι τις ουσιαστικές διαπραγματεύσεις τις διεξάγει ο Πρόεδρος ο οποίος δυστυχώς δεν ενημερώνει τον λαό.

Βρίσκονται στη διαδικασία διαπραγμάτευσης· τίποτα δεν ισχύει αν δεν συμφωνηθούν όλα στο Κυπριακό.

Και; Δεν πρέπει να υπάρχει μια διαδικασία ενημέρωσης του κόσμου; Θέλουν να μας αιφνιδιάσουν στο παρά-ένα;

Γιατί δεν συζητάτε στο Εθνικό Συμβούλιο;

Εδώ και 5 συνεδρίες του Εθνικού ακούμε τα ίδια πράγματα, τις ίδιες αοριστίες, χωρίς να μαθαίνουμε τίποτε για τις πραγματικές προθέσεις ή υποχωρήσεις που γίνονται στις διαπραγματεύσεις. Δυστυχώς, αντί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να θεωρεί ότι ο λαός είναι η δύναμή του, θεωρεί ότι είναι η αδυναμία του. Προφανώς φοβάται να ενημερώσει τον λαό επειδή ξέρει ότι ο λαός δεν θα συμφωνεί μαζί του.

Ενημέρωσε τη Βουλή και τον κόσμο.

Ήταν ενημέρωση αυτό; Μάθατε κάτι νέο; Ξαναρωτώ ενδεικτικά: Ποιες είναι οι 22 κατηγορίες των προσφύγων; Ποιοι είναι οι μηχανισμοί επίλυσης αδιεξόδων στους οποίους αναφέρθηκε; Ποιες είναι οι συγκλίσεις; Δεν μας είπε τίποτε. Μίλησε με τίτλους, χωρίς λεπτομέρειες, και καθημερινά μας ανακοινώνει ότι έχουμε συγκλίσεις αλλά δεν μας τις λέει. Αυτή είναι μια διαπραγμάτευση στο σκοτάδι.

Θέλετε η διαπραγμάτευση να γίνεται διά των Μέσων Ενημέρωσης;

Γιατί όχι; Αφού η τουρκική πλευρά ήδη ξέρει! Γιατί φοβούνται το φως; Το φοβούνται διότι από το 2004, το αφήγημα των ηγεσιών ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, μετά την απόρριψη του Σχεδίου Ανάν, είναι ότι η Τουρκία θέλει λύση και το πρόβλημα είναι οι λεγόμενοι μαξιμαλιστές, απορριπτικοί Ελληνοκύπριοι. Λένε ότι εμείς  είμαστε το πρόβλημα. Και γι’ αυτό φοβούνται να μας ενημερώσουν.

Εμείς προτείνουμε να επιστρέψουμε στις ομόφωνες αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου, στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών σε μια στρατηγική επιβολής κόστους της Τουρκίας για τη μη επίλυση του Κυπριακού και όχι να επιβραβεύουμε την αδιαλλαξία της όπως γίνεται σήμερα. Για παράδειγμα, επέτρεψε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να ανοίξουν διαπραγματευτικά της κεφάλαια της Τουρκίας και το αποτέλεσμα ήταν να κατεβάζει πολεμικά πλοία μέσα στην ΑΟΖ μας. Κι όμως, κάποιοι επιμένουν να μας λένε ότι η Τουρκία θέλει λύση.

Στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής δεν άνοιξαν τα διαπραγματευτικά κεφάλαια.

Λάθος. Ανοίξαμε το κεφάλαιο για την οικονομία και τον προϋπολογισμό.

Όχι τα πέντε κυπρογενή που ζητούσε επίμονα η Τουρκία.

Ανοίξαμε ήδη δυο. Δεν ήταν κεφάλαια αυτά; Επιπρόσθετα, δόθηκαν ενδείξεις ότι θα υπάρξει  άνοιγμα νέων κεφαλαίων τον Ιούνιο, μετά τις εκλογές.

Γιατί ισοπεδώνετε τα πάντα;

Δεν ισοπεδώνω τίποτε που να μην είναι ήδη ισοπεδωμένο. Σας ρωτώ: Τι πετύχαμε στην τελευταία Σύνοδο; Να μη φάμε κι άλλο γκολ. Είναι αυτό νίκη;

Σας θεωρούν ακραίο στο Κυπριακό.

Ακραίο με χαρακτηρίζουν αυτοί που λένε ότι η Τουρκία θέλει λύση και ότι οι Ελληνοκύπριοι είναι το πρόβλημα. Ε λοιπόν, εμείς θεωρούμε ότι εκείνοι είναι οι ακραίοι. Που υποτιμούν τόσο πολύ τον Κυπριακό Ελληνισμό.

Μέλη του κόμματος σας λένε ότι μετατρέψατε το ΔΗΚΟ σε απορριπτικό κόμμα.

Αυτά είναι τα γνωστά αφηγήματα από εκείνους που θέλουν να λένε καθημερινά ότι η Τουρκία θέλει λύση και ότι οι Ελληνοκύπριοι είναι το πρόβλημα. Εμείς δεν απορρίπτουμε. Προτείνουμε. Για παράδειγμα, για εμάς ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα είναι η μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας μετά τη λύση. Καλούμε τις ηγεσίες ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ να τοποθετηθούν ξεκάθαρα κατά πόσο συμφωνούν με την πρότασή μας: στο πρώτο άρθρο της λύσης του Κυπριακού θα πρέπει να υπάρχει ρητή αναφορά για τη συνέχιση και μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Με τα δύο μεγάλα κόμματα κάνετε συμφωνίες, μια με το ένα και μια με το άλλο, με στόχο την Προεδρία της Βουλής και μετά της Δημοκρατίας.

Για ανταλλάγματα και συμφωνίες να ψάξουν αλλού. Το Δημοκρατικό Κόμμα δεν κάνει παζάρια ούτε παίζει παιχνίδια ενόψει εκλογής νέου Προέδρου Βουλής. Και θυμίζω ότι εγώ δεν ενδιαφέρομαι για την προεδρία της Βουλής.

Για την προεδρία της Δημοκρατίας;

Δεν παρασύρομαι σε τέτοια συζήτηση. Αυτή τη στιγμή έχουμε να αντιμετωπίσουμε τεράστια προβλήματα ως χώρα και ως κοινωνία και δεν πρέπει να ασχολούμαστε με το τι θα γίνει μετά από 2 χρόνια.

Το ΔΗΚΟ πολλές φορές συνεργάζεται με το κομματικό δίπολο γέρνοντας την πλάστιγγα εισπράττοντας τα ανάλογα οφέλη.

Η πιο σταθερή συνεργασία στην Κύπρο είναι αυτή μεταξύ των ηγεσιών ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ. Εδώ και 28 χρόνια, με εξαίρεση την 5ετία Τάσσου Παπαδόπουλου, οι ηγεσίες ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ συνεργάζονται άψογα στο Κυπριακό.

Θα επανέλθω στις προσωπικές σας συνεννοήσεις με τον Αβέρωφ Νεοφύτου πίσω από κλειστές πόρτες.

Καμία συνεννόηση πίσω από κλειστές πόρτες. Ό,τι κάνει το Δημοκρατικό Κόμμα το κάνει δημόσια μπροστά στα μάτια της κοινωνίας. Είναι οι ηγεσίες ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ που συνεργάζονται στα κρυφά χωρίς να ενημερώνουν τον κόσμο.

Οι βουλευτικές θα είναι καθοριστικό τεστ για σας;

Δεν είναι τεστ για μένα αλλά στοίχημα για το ίδιο το Δημοκρατικό Κόμμα που έχει αποδείξει ότι ξέρει να διεκδικεί με προτάσεις και σχέδιο.

Θα σας αμφισβητήσουν αν τα αποτελέσματα δεν είναι καλά;

Σας διαβεβαιώ ότι τα αποτελέσματα θα είναι πολύ καλά. Τόσο καλά, που θα στεναχωρήσουν τους εχθρούς του Δημοκρατικού Κόμματος.

Ποιο είναι το στοίχημα;

Να βάλουμε φραγμό στο δικομματικό κατεστημένο ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ. Και το Δημοκρατικό Κόμμα απέδειξε ότι μπορεί να το πετύχει αυτό γιατί είναι η μοναδική, αυθεντική, κεντρώα δύναμη.

Θα μου πείτε έναν καλό λόγο γιατί κάποιος να επιλέξει το δικό σας κόμμα στις 22 Μαΐου;

Επειδή το Δημοκρατικό Κόμμα έχει αποδείξει πως ξέρει να διεκδικεί στην οικονομία και στο Κυπριακό. Και καλούμε όλους τους πολίτες, ειδικά όσους νιώθουν απογοητευμένοι και κουρασμένοι από την αλαζονεία του δικομματικού κατεστημένου των ηγεσιών ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ, αλλά και όλους τους πολίτες που πιστεύουν στην πραγματική ανάπτυξη της οικονομίας, που θέλουν να δουν μια σωστή λειτουργική και βιώσιμη λύση με το σωστό περιεχόμενο και που θέλουν να δουν να συνεχίζεται η Κυπριακή Δημοκρατία, να μας στηρίξουν σε αυτή την προσπάθεια. Να μας στηρίξουν ώστε να πάρουμε την Κύπρο μπροστά. Το Δημοκρατικό Κόμμα είναι το Κόμμα που αποδεδειγμένα μπορεί να φράξει τον δρόμο στην αλαζονεία των ηγεσιών ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ.

Συνέντευξη στην Αντιγόνη Σολομωνίδου Δρουσιώτου – Πηγή

ροή ειδήσεων