Συζήτηση ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής για το Κυπριακό
Ανακοινώσεις |

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΑΥΛΟΥ ΜΥΛΩΝΑ

Αποφασίστηκε σήμερα στη σύσκεψη αρχηγών και εκπροσώπων των κομμάτων να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Μαρτίου ειδική συνεδρία της Βουλής για συζήτηση του Κυπριακού ενόψει και της άτυπης πενταμερούς συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί στις 27-29 Απριλίου στη Γενεύη.

Το θέμα εγγράψαμε εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΔΗΚΟ την προηγούμενη Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής από κοινού με τους συναδέλφους Ζαχαρία Κουλία και Χαράλαμπο Πιττοκοπίτη με τίτλο: «Η συμφωνία για σύγκλιση άτυπης πενταμερούς διασκέψεως 5+1 στις 27 Απριλίου και οι πιθανοί κίνδυνοι που ελλοχεύουν για την Κυπριακή Δημοκρατία, συνεπεία της επιθετικής στάσης της Τουρκίας και της εμμονής της για τη μορφή λύσης δύο κρατών».

Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε από το ΚΥΠΕ ότι σε δηλώσεις μετά την σύσκεψη αρχηγών, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Νίκος Τορναρίτης είπε ότι η σύσκεψη αποδέχθηκε την πρόταση του ΔΗΣΥ για την εν λόγω συζήτηση.

Σαφώς χαιρετίζουμε την απόφαση των πολιτικών αρχηγών. Οποιαδήποτε συζήτηση ενώπιον του λαού για το εθνικό θέμα είναι καλοδεχούμενη και χρήσιμη για την ενημέρωση των πολιτών. Χαιρετίζουμε επίσης την αλλαγή πλεύσης του κυβερνώντος κόμματος.

Γραφείο Τύπου

4 Μαρτίου 2021

ροή ειδήσεων