Τα επίκαιρα διδάγματα, 80 χρόνια μετά το έπος του ’40
28 Οκτ 2020 Ανακοινώσεις

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ης Οκτωβρίου 1940

Την 28η Οκτωβρίου του 1940, γράφτηκε με ανεξίτηλα γράμματα το ηρωικό ΟΧΙ του Ελληνισμού στον φασιστικό Άξονα, το μεγάλο ΟΧΙ του Ελληνισμού στην υποδούλωση.

80 χρόνια μετά το έπος του ’40 και ιδιαίτερα σε μια δύσκολη περίοδο που διανύουμε στο Κυπριακό εξαιτίας της κλιμακούμενης τουρκικής επιθετικότητας, τα ιστορικά διδάγματα της αντίστασης και της αποφασιστικής προάσπισης του εθνικού μας συμφέροντος, της αξιοπρέπειας και της ελευθερίας, είναι πιο επίκαιρα από ποτέ.

Όλοι εκείνοι που δεν υπέκυψαν στον άκρατο επεκτατισμό αλλά αντίθετα αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία και τη δημοκρατία, αποτελούν για τον δοκιμαζόμενο κυπριακό Ελληνισμό, πηγή έμπνευσης.

Οφείλουμε να πούμε όχι σε όλους εκείνους που λένε ότι είναι οι Ελληνοκύπριοι που ευθύνονται για τη μη λύση του κυπριακού και να κλείσουμε τ’ αυτιά μας στις φωνές υποχωρητικότητας. Άλλωστε και το 1940 υπήρχαν φωνές που ήθελαν η Ελλάδα να συνθηκολογήσει με τις δυνάμεις του φασισμού και του ολοκληρωτισμού.

Η ιστορία και οι θυσίες των ηρώων, επιβάλλουν να μην αποδεχθούμε μια άδικη, μη βιώσιμη, μη λειτουργική λύση του Κυπριακού, που θα οδηγήσει στον αφανισμό του κυπριακού Ελληνισμού.

Τιμή και δόξα στους ήρωες της ελευθερίας στα βουνά της Πίνδου και της βόρειας Ηπείρου.

Ζήτω η Ελλάδα!

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου!

Γραφείο Τύπου

27 Οκτωβρίου 2020

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media