Τα παιδιά είναι το μέλλον και το μέλλον πρέπει να διασφαλιστεί
Ανακοινώσεις |

Η επέτειος για την υιοθέτηση από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού, στις 20 Νοεμβρίου του 1989, ημέρα που έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, πρέπει να αποτελεί αφορμή έντονου προβληματισμού και ανανέωσης της υπόσχεσης όλων, για συνέχιση του αγώνα προς εφαρμογή των προνοιών της Σύμβασης.

Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού ήταν μεγάλο και σημαντικό βήμα για να δεσμευτεί η ανθρωπότητα, ότι θα έχει ως πρώτη προτεραιότητα τα παιδιά.

Ωστόσο, το πραγματικά σπουδαίο περιεχόμενο των 54 άρθρων της Σύμβασης, έχει μείνει σε πολλές περιπτώσεις και σε πολλές γωνιές της γης, μόνο στη θεωρία.

Δυστυχώς, παρατηρείται αναλλοίωτο το περιβάλλον, που παρεμποδίζει την εφαρμογή των Δικαιωμάτων Επιβίωσης, Ανάπτυξης, Προστασίας και Συμμετοχής, τομείς που καλύπτει η Σύμβαση.

Η Κύπρος δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα της παραβίασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Μπορεί τα προβλήματα που εντοπίζονται στον τόπο μας, να διαφέρουν από αυτά που παρουσιάζονται σε περιοχές του Τρίτου Κόσμου, ωστόσο δεν υπολείπονται σοβαρότητας και επικινδυνότητας.

Βήματα έχουν γίνει. Πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα.

Είναι γι’ αυτό, που ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νικόλας Παπαδόπουλος και οι δυνάμεις που τον στηρίζουν, έχουν ήδη εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο κυβερνητικής πολιτικής, που καλύπτει όλο το φάσμα των Δικαιωμάτων του Παιδιού, επικαιροποιημένο και εκσυγχρονισμένο, έτσι ώστε να αντιμετωπίζονται και τα προβλήματα της σύγχρονης εποχής.

Οι προτάσεις του Νικόλα Παπαδόπουλου θα επιφέρουν ουσιαστική Αλλαγή στην πολιτική της προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Γιατί, για τον Νικόλα Παπαδόπουλο, τα παιδιά είναι το μέλλον και το μέλλον πρέπει να διασφαλιστεί.

Εν κατακλείδι, θέλουμε να υπενθυμίσουμε στη διεθνή κοινότητα, την κατάφορη παραβίαση των δικαιωμάτων των Ελληνοκυπρίων παιδιών, που ζουν εγκλωβισμένα στην κατεχόμενη Κύπρο, σε συνθήκες καταπίεσης, παρεμπόδισης στην ανάπτυξη και στην εκπαίδευση.

 

Γραφείο Τύπου
19 Νοεμβρίου 2017

ροή ειδήσεων