Τελική προεκλογική συγκέντρωση ΔΗΚΟ στη Λεμεσό
Ανακοινώσεις, Στήλη Προέδρου |

Νικόλας Παπαδόπουλος: Δώστε δύναμη στο Δημοκρατικό Κόμμα για να εμποδίσουμε τα σχέδια της Τουρκίας για λύση δύο κρατών

Σε ιδιαιτέρως επικίνδυνες εξελίξεις στο Κυπριακό, αναφέρθηκε στην ομιλία του στην προεκλογική συγκέντρωση του Δημοκρατικού Κόμματος στη Λεμεσό ο Νικόλας Παπαδόπουλος.

«Η λανθασμένη στρατηγική και τα λάθη τακτικής του προέδρου Αναστασιάδη στις διαπραγματεύσεις, μας οδήγησαν στα θλιβερά αποτελέσματα της Γενεύης», τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος.

«Η Τουρκία πέτυχε στη Γενεύη όλους τους στόχους της. Έθεσε για πρώτη φορά επισήμως στο τραπέζι λύση «δυο κρατών», χωρίς να υπάρξει αντίδραση από το ΓΓ του ΟΗΕ.  

Η Πενταμερής της Γενεύης  θα μείνει στην ιστορία ως η πενταμερής από την οποία  ξεκίνησε η συζήτηση για την διχοτόμηση της πατρίδας μας.  Οι ευθύνες του Ν. Αναστασιάδη και όσων στηρίζουν την πολιτική του για αυτή την εξέλιξη, είναι τεράστιες.

Το ερώτημα που απομένει, σε σχέση με τα θλιβερά αποτελέσματα της Γενεύης είναι: Οδηγηθήκαμε σε αυτό το σημείο λόγω ανικανότητας, ή, με σκοπιμότητα; Ας θυμηθούμε ότι  ολόκληρη η διεθνής κοινότητα είχε σχηματίσει εδώ και καιρό την εντύπωση ότι ο Νίκος Αναστασιάδης, ήταν έτοιμος να συζητήσει λύση δυο κρατών ή συνομοσπονδίας δυο κρατών.

Είναι πλέον προφανές ότι ο Πρόεδρος  Αναστασιάδης και η κυβέρνηση του μας οδηγούν, είτε σε μία κακή λύση, είτε σε νέο αδιέξοδο.  

Στις 30 Μαΐου, με την ψήφο μας, μπορούμε να σταματήσουμε  την  καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης του ΔΗΣΥ στο Κυπριακό.  

Δώστε δύναμη στο Δημοκρατικό Κόμμα, για  αλλαγή στρατηγικής και τακτικής στις διαπραγματεύσεις. Για να απεμπλακούμε από απαράδεκτες παραχωρήσεις. Για να προκαλέσουμε πολιτικό, οικονομικό και διπλωματικό κόστος στην Τουρκία. Για να διεκδικήσουμε  σωστή λύση.

Οσο πιο ισχυρό το Δημοκρατικό Κόμμα, τόσο πιο σίγουρη η καθαρή αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος και ο λαός μας». 

Γραφείο Τύπου

23 Μαΐου 2021

ροή ειδήσεων