Τέλος στα ιατροσυμβούλια για άτομα με μόνιμες αναπηρίες
Ανακοινώσεις |

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΕΜΕΣΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΑΥΛΟΥ ΜΥΛΩΝΑ

Με πρόταση νόμου που ετοιμάσαμε και καταθέσαμε στην Επιτροπή Εργασίας της Βουλής, και την οποία προσυπέγραψαν ο πρόεδρος της Επιτροπής και άλλοι συνάδελφοι, μπαίνει ένα τέλος στην ταλαιπωρία που υφίστανται άτομα με μόνιμες και μη αναστρέψιμες αναπηρίες που καλούνταν σε επαναξιολογήσεις σε ιατροσυμβούλια κάθε φορά που αιτούνταν για κάποιο επίδομα.

Το θέμα το ανακινήσαμε μετά από καταγγελίες που έφτασαν σε εμάς ότι εν μέσω πανδημίας κλήθηκαν άτομα με σύνδρομο Down σε ιατροσυμβούλιο. Μετά που αναδείξαμε το ζήτημα, καθώς και το γεγονός ότι δεν τους αποκαλύπτονται τα ονόματα των γιατρών ούτε καν τη στιγμή που τους εξετάζουν, ετοίμασα πρόταση νόμου για αλλαγή της νομοθεσίας και προστασία των ατόμων αυτών.

Για το θέμα της προστασίας των ονομάτων και των ειδικοτήτων των γιατρών, τα επιχειρήματα του υπουργείου Εργασίας δεν μας έχουν πείσει. Είναι εξευτελιστικό να σε εξετάζουν ιατρικά χωρίς να γνωρίζεις ποιον έχεις απέναντί σου. Αν φοβούνται παρεμβάσεις από τα άτομα αυτά, είναι ζήτημα που η πολιτεία πρέπει να λύσει. Δεν είναι λύση να μπαίνουν όλοι στο ίδιο καλάθι.

Συμφώνησαν όλοι οι συνάδελφοι που ήταν παρόντες στη συνεδρίαση της επιτροπής με την πρότασή μας, όπως και οι οργανώσεις και οι σύνδεσμοι αναπήρων και ασθενών που παρευρέθηκαν, και φαίνεται ότι θα προχωρήσει σύντομα στην Ολομέλεια της Βουλής για υπερψήφιση.

Γραφείο Τύπου

09 Απριλίου 2021

ροή ειδήσεων