Τέσσερα χρόνια ΓΕΣΥ
Ανακοινώσεις |

Οι ποιοτικές υπηρεσίες υγείας προς όλους τους πολίτες αποτελούν κοινωνικό αγαθό. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως το ΓεΣΥ είναι μια εξαιρετικά σημαντική κοινωνική κατάκτηση που πρέπει να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού, χωρίς να αλλάξει φιλοσοφία.

Όλοι όμως κατανοούν πως υπάρχουν πτυχές του συστήματος υγείας της χώρας μας που χρήζουν άμεσης βελτίωσης..

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης τεσσάρων ετών από την εφαρμογή του ΓεΣΥ, το Δημοκρατικό Κόμμα αναδεικνύει τη σημασία της θωράκισης του συστήματος. Και για να γίνει αυτό απαιτούνται μεταξύ άλλων:

  • ο εξορθολογισμός του ΓΕΣΥ για την αντιμετώπιση των καταχρήσεων με αποτελεσματικούς μηχανισμούς εποπτικού ελέγχου όλων και διαφανείς διαδικασίες.
  • η διαμόρφωση σωστών πρωτοκόλλων ιατρικής φροντίδας που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες των ασθενών και στη βελτίωση της ποιότητας υγείας και όχι μόνο στην μείωση του κόστους,
  • η ολοκλήρωση της αυτονόμησης των δημόσιων νοσηλευτηρίων και του εξορθολογισμού της λειτουργίας του ΟΚΥπΥ,
  • η επίλυση του μεγάλου προβλήματος της έλλειψης πρώτων βοηθειών και της υπολειτουργίας των ΤΑΕΠ.

Αυτά αλλά και όλα εκείνα τα ζητήματα που εξελίσσονται σε παθογένειες, θα πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα, ώστε το ΓεΣΥ ν’ ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και στις διαρκώς μεταβαλλόμενες ανάγκες των πολιτών και να διασφαλίζει την ποιοτική και χωρίς ταλαιπωρία παροχή υπηρεσιών υγείας στους δικαιούχους.

Γραφείο Τύπου

1η Ιουνίου 2023

ροή ειδήσεων