Θ. Μανιταράς: Για πρώτη φορά από το ξέσπασμα της κρίσης του μεταναστευτικού, καταγράφονται περισσότερες επιστροφές από αφίξεις
Ανακοινώσεις |

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΜΑΝΙΤΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Η διαχείριση του μεταναστευτικού αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα. Η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη αντιμετωπίζει το πρόβλημα με τη δέουσα σοβαρότητα και μακριά από λαϊκισμούς που οξύνουν περαιτέρω το πρόβλημα αντί να το επιλύουν.

Η κοινωνία πρέπει να γνωρίζει, ότι σήμερα, για πρώτη φορά από το ξέσπασμα της κρίσης του μεταναστευτικού, καταγράφονται περισσότερες επιστροφές συγκριτικά με τις αφίξεις, γεγονός που αν συνεχιστεί θα αποσυμφορήσει περαιτέρω την κατάσταση.

Με βάση τα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών το σύνολο των επιστροφών που καταγράφηκε από τις αρχές του χρόνου μέχρι και τις 18 Αυγούστου, είναι 5.449 άτομα, τα οποία επέστρεψαν στην χώρα καταγωγής τους. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σε 3672 περισσότερες επιστροφές συγκριτικά με την ίδια περίοδο του 2022.

Η επιτυχημένη πολιτική των επιστροφών είναι μια από τις σημαντικές παραμέτρους που συμβάλλουν καταλυτικά στην αποτελεσματική διαχείριση του ζητήματος, όπως αποδεικνύεται από τις στατιστικές μετρήσεις.

Πέραν της αύξησης των αριθμών των επιστροφών, ενέργειες όπως η επίσπευση των διαδικασιών εξέτασης ασύλου, η ενίσχυση των υποδομών φιλοξενίας, τα μέτρα αποτροπής ροών αλλά και η ειλημμένη απόφαση για το Υφυπουργείο Μετανάστευσης, συνθέτουν την ολιστική προσέγγιση της κυβέρνησης που ήδη άρχισε να φέρνει αποτελέσματα.

Γραφείο Τύπου

31 Αυγούστου 2023

ροή ειδήσεων