Θετική αντιμετώπιση από όλα τα κόμματα, στην πρόταση νόμου του ΔΗΚΟ για ελεύθερη πρόσβαση των Ατόμων Με Ειδικές Ανάγκες στις παραλίες
22 Απρ 2019 Ανακοινώσεις

Το Δημοκρατικό Κόμμα εκφράζει την ικανοποίηση του, από την ομόφωνα θετική τοποθέτηση  των εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών, επί της πρότασης νόμου, που κατατέθηκε εκ μέρους του ΔΗΚΟ  από την βουλευτή Χριστιάνα Ερωτοκρίτου και αφορά στην ελεύθερη πρόσβαση των Ατόμων Με Ειδικές Ανάγκες (ΑΜΕΑ) στις παραλίες.

Πρόκειται για μια πρόταση εξαιρετικής σημασίας για την κοινωνία μας καθώς αφορά ένα σημαντικό και ευαίσθητο κομμάτι της. Αφορά στην ενίσχυση των  θεμελιωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων και βεβαίως στην ακατάπαυστή μας προσπάθεια για τη δημιουργία μιας καλύτερης, πιο σύγχρονης και μιας πιο ευσυνείδητης κοινωνίας.

Η πρόταση του Δημοκρατικού Κόμματος προνοεί όπως, επιτρέπεται η πρόσβαση στις παραλίες και των σκύλων συνοδών, σε ορισμένες περιπτώσεις, όπου είναι απολύτως απαραίτητοι για τη διακίνηση ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Η θετική τοποθέτηση των εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων αποτελεί καλό οιωνό για την υπερψήφιση της από την Ολομέλεια της Βουλής στις 10 Μαΐου.

Εάν υπερψηφιστεί η πρόταση του Δημοκρατικού Κόμματος, οι αρχές της τοπικής αυτοδιοίκησης θα είναι πλέον υποχρεωμένες να ανταποκριθούν στο κάλεσμα μας, ώστε οι παραλίες που εμπίπτουν στα δημοτικά τους όρια, να είναι εύκολα προσβάσιμες για όλους τους πολίτες. Συνεπακόλουθα, οι χώροι στάθμευσης θα πρέπει να συνδεθούν με ειδικούς διαδρόμους μέσω των οποίων θα καταστεί ευκολότερη η διακίνηση των τροχοκαθισμάτων σε όλες τις σχετικές εγκαταστάσεις.

Γραφείο Τύπου

22 Απριλίου 2019  

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media