Θετική η ειδική αναφορά σε «ενεργό ρόλο της ΕΕ» στις διαδικασίες για το Κυπριακό – Απτή απόδειξη της ευρωπαϊκής στήριξης προς την πρωτοβουλία του ΠτΔ
Ανακοινώσεις |

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΑΣ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ

Η ειδική αναφορά για το Κυπριακό και συγκεκριμένα αυτή που αφορά τον «ενεργό ρόλο» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, «με όλα τα κατάλληλα μέσα στη διάθεσή της», στο κείμενο των συμπερασμάτων που αναμένεται να υιοθετήσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, αντανακλά την στήριξη των εταίρων στην πρωτοβουλία του Προέδρου Χριστοδουλίδη.

Η Ε.Ε. διατυπώνει την ετοιμότητα της «να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στην υποστήριξη όλων των σταδίων της διαδικασίας υπό την ηγεσία του ΟΗΕ, με όλα τα κατάλληλα μέσα που διαθέτει για την ταχεία επανέναρξη των διαπραγματεύσεων» και την επίτευξη μιας δίκαιης, συνολικής και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού εντός του πλαισίου των Η.Ε., σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα του ΣΑ και στη βάση των αρχών της Ε.Ε. και του κεκτημένου.

Το Δημοκρατικό Κόμμα χαιρετίζει με ιδιαίτερη ικανοποίηση την ειδική αναφορά στο Κυπριακό και επικροτεί την κινητικότητα του Προέδρου Χριστοδουλίδη, η οποία έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο και έχει φέρει τα πρώτα αποτελέσματα.

Γραφείο Τύπου

28 Ιουνίου 2023

ροή ειδήσεων