Θλιβερή θέση της Κύπρου, στην ΕΕ – Το 34,1% των αναπήρων με περιορισμούς δραστηριότητας, εκτίθεται σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού
31 Οκτ 2019 Ανακοινώσεις

Το Δημοκρατικό Κόμμα, παρακολουθεί με ανησυχία το υψηλό ποσοστά αναπήρων, άνω των 16 ετών, στην Κύπρο με περιορισμούς δραστηριότητας, που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Στατιστική Υπηρεσία της Ε.Ε. (Eurostat) στην Κύπρο το ποσοστό αυτό ανήλθε, το 2018, στο 34,1%, σε σύγκριση με το 20,4% για τον γενικό πληθυσμό, με ευρωπαϊκό μέσο όρο το 28,7% έναντι 19,2% των ατόμων χωρίς περιορισμό.

Η έλλειψη απαραίτητων κι επαρκών υποδομών για προσβασιμότητα, η νοοτροπία και σε κάποιες περιπτώσεις η απουσία πολιτικής βούλησης, οδηγεί σε περιορισμό της δραστηριότητας ατόμων με αναπηρία και αυτό σύμφωνα με την Eurostat, τους φέρνει πιο κοντά στον κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού, συγκριτικά με τον υπόλοιπο πληθυσμό.

Το Δημοκρατικό Κόμμα, τόσο σε κοινωνικό όσο και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, στα πλαίσια των συνταγματικών περιορισμών, έχει ήδη προχωρήσει με συγκεκριμένες προτάσεις κι έχει προωθήσει λύσεις με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την επέκταση της προσβασιμότητας ατόμων με αναπηρία.

Γραφείο Τύπου

31 Οκτωβρίου 2019

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media