Τιμή και δόξα στον ήρωα της Αντίστασης και της Δημοκρατίας, καταδρομέα Σωτήρη Αδάμου Κωνσταντίνου
Ανακοινώσεις |

Τελέστηκε σήμερα 3 Ιουλίου 2022, το ετήσιο Εθνικό Εκκλησιαστικό μνημόσυνο του ήρωα της Αντίστασης και της Δημοκρατίας, καταδρομέα Σωτήρη Αδάμου Κωνσταντίνου.

Το μνημόσυνο τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στον Άγιο Δομέτιο και επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, κ. Νικόλας Παπαδόπουλος.

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Τιμούμε σήμερα την μνήμη του ηρωομάρτυρα Σωτήρη Κωνσταντίνου, αλλά τιμούμε και τη μνήμη της χαροκαμένης μάνας, της Μάρθας, που ο Θεός της έδωσε τη δύναμη να ζήσει την αποκατάσταση του ονόματος του λεβεντογιού της. Δυστυχώς, ο πατέρας, ο αλύγιστος Αδάμος, δεν άντεξε τον μεγάλο πόνο, λύγισε και έφυγε από την ζωή πριν προλάβει να χαρεί την δικαίωση του γιου του. Τιμούμε, λοιπόν, σήμερα και το Σωτήρη και τη Μάρθα και τον Αδάμο.»

Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε επίσης ότι:

«Η απόδοση τιμών σε όσους θυσίασαν τη ζωή τους για την προάσπιση των ιδανικών της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας και της Νομιμότητας, αποτελεί οφειλόμενο χρέος και ελάχιστη ανταπόδοση της προσφοράς τους προς την πατρίδα.»

Το ετήσιο φιλολογικό μνημόσυνο του ηρωικού καταδρομέα Σωτήρη Κωνσταντίνου, θα γίνει στις 12 Ιουλίου 2022, στο σωματείο Μάρκος Δράκος στον Άγιο Δομέτιο με ομιλήτρια την Αναπληρώτρια Πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου.

Τρισάγιο θα τελέσει ο Χωρεπίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος.

Γραφείο Τύπου

3 Ιουλίου 2022

ροή ειδήσεων