Τιμούμε την επέτειο του Ενωτικού Δημοψηφίσματος του 1950
Ανακοινώσεις |

Το Δημοκρατικό Κόμμα τιμά την επέτειο του Ενωτικού Δημοψηφίσματος του 1950, ως μια κορυφαία ιστορική στιγμή των αγώνων του κυπριακού λαού, για διεκδίκηση των δικαιωμάτων του, για ελευθερία και αυτοδιάθεση.

Στις 15 Ιανουαρίου του 1950, ο κυπριακός λαός αψήφησε τις απειλές και την καταπίεση του βρετανικού αποικιοκρατικού καθεστώτος και έδειξε καθαρά το δρόμο προς την ελευθερία.

Η θαρραλέα και εθνικά αξιοπρεπής στάση του λαού, πρέπει να αποτελεί φάρο που θα καθοδηγεί τα δικά μας βήματα, στην προσπάθεια για απελευθέρωση και απαλλαγή από την τουρκική κατοχή.

Το Δημοκρατικό Κόμμα τονίζει πως η όποια προσπάθεια για διαγραφή των ιστορικών πραγματικοτήτων, μία εκ των οποίων είναι το Ενωτικό Δημοψήφισμα, πλήττει την ιστορική αυτογνωσία.

Δυστυχώς, οι ηγεσίες του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ, με την επιβολή του λεγόμενου «νόμου Ακκιντζί», υποτάχθηκαν στους εκβιασμούς του κατοχικού ηγέτη και της τουρκικής πλευράς και προσπάθησαν να απαγορεύσουν ακόμα και μια ολιγόλεπτη αναφορά στα σχολεία, για το Ενωτικό Δημοψήφισμα.

Αυτή η νοοτροπία, της υποταγής στους εκβιασμούς της τουρκικής πλευράς, κυριάρχησε στη διαπραγματευτική πολιτική για το κυπριακό, της Ελληνοκυπριακής πλευράς, τα τελευταία δέκα χρόνια.

Αυτή την ηττοπαθή, υποχωρητική πολιτική είναι που θα αλλάξει η διεκδικητική Νέα Στρατηγική του Νικόλα Παπαδόπουλου.

 

Γραφείο Τύπου
15 Ιανουαρίου 2018

ροή ειδήσεων