Τιμούμε τη μνήμη και την πολύτιμη παρακαταθήκη του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και ιδρυτή του ΔΗΚΟ, Σπύρου Κυπριανού
Ανακοινώσεις |

Συμπληρώνονται φέτος στις 12 Μαρτίου, 21 χρόνια, από τότε που ο αείμνηστος Σπύρος Κυπριανού, ιδρυτής και πρώτος Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος και πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, έχει περάσει στην αιωνιότητα.

Το Δημοκρατικό Κόμμα τιμά τον Σπύρο Κυπριανού και διατηρεί ζωντανή τη μνήμη και την πολύτιμη παρακαταθήκη του.

Η μαχητικότητα, η φιλοπατρία, οι αρχές και οι αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης στις οποίες στηρίχθηκε η όλη πορεία του, αποτελούν πολιτικό φάρο για τον κυπριακό ελληνισμό ο οποίος μέχρι σήμερα βιώνει σκληρές εθνικές δοκιμασίες.

Ο Σπύρος Κυπριανού ήταν υπέρμαχος και φορέας της εθνικής συνείδησης, υπηρέτησε με υπευθυνότητα τον τόπο και υπερασπίστηκε με πολιτικό θάρρος τα δίκαια της Κύπρου. Επέδειξε διεκδικητικότητα, ανθρωπιά, σύνεση, εντιμότητα, αξιοπιστία και συνέπεια σε όλη την πολιτική του πορεία.

Σ’ αυτό το δρόμο που χάραξε ο Σπύρος Κυπριανού, πορεύεται το Δημοκρατικό Κόμμα.

Για την ελευθερία, τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Το 21ο ετήσιο μνημόσυνο του αείμνηστου Σπύρου Κυπριανού θα τελεστεί αύριο Σάββατο 11 Μαρτίου 2023, στις 10:30 π.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στη Λεμεσό.

Επιμνημόσυνο λόγο θα εκφωνήσει ο Εξοχότατος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Γραφείο Τύπου

10 Μαρτίου 2023

ροή ειδήσεων