Τιμούμε τη μνήμη του Σπύρου Κυπριανού
Ανακοινώσεις |

Το Δημοκρατικό Κόμμα τιμά τη μνήμη του ιδρυτή, πρώτου Προέδρου του κόμματος και πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, αείμνηστου Σπύρου Κυπριανού.

Ο αείμνηστος Σπύρος Κυπριανού ανέλαβε την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην πιο δύσκολη περίοδο της σύγχρονης ιστορίας του τόπου μας. Όταν η πατρίδα μας προσπαθούσε να αναγεννηθεί, μέσα από τις στάχτες της καταστροφής που προκάλεσε το δίδυμο έγκλημα του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής.

Κατά τη διάρκεια της Προεδρίας του η Κύπρος σημείωσε αξιοσημείωτα επιτεύγματα. Μεταξύ άλλων ο Σπύρος Κυπριανού πέτυχε να ανοικοδομήσει την Κύπρο, να ισχυροποιήσει την οικονομία και κυρίως να στηρίξει ουσιαστικά την κοινωνία και ιδιαίτερα τον προσφυγικό κόσμο. Παράλληλα, αντιστάθηκε σε πιέσεις για αποδοχή αναξιοπρεπών, ετεροβαρών και καταστροφικών για το μέλλον του Κυπριακού Ελληνισμού και της Κυπριακή Δημοκρατία σχεδίων.

Σήμερα 22 χρόνια μετά το θάνατο του Σπύρου Κυπριανού συνεχίζουμε τον αγώνα του, πιστοί στις παρακαταθήκες του. Για λύση που θα διασφαλίζει την συνέχιση της ύπαρξης της Κυπριακής Δημοκρατίας και τη διασφάλιση των συμφερόντων των λαού μας.

Γραφείο Τύπου

12 Μαρτίου 2024

ροή ειδήσεων