Τιμούμε την επέτειο του Ενωτικού Δημοψηφίσματος του 1950
Ανακοινώσεις |

Το Δημοκρατικό Κόμμα μνημονεύει και τιμά την επέτειο του Ενωτικού Δημοψηφίσματος του 1950, ως ένα πολύτιμο κομμάτι της ιστορίας των αγώνων του κυπριακού λαού, για διεκδίκηση των δικαιωμάτων του, για ελευθερία και αυτοδιάθεση.

Στις 15 Ιανουαρίου του 1950, ο κυπριακός λαός αψήφησε τις απειλές και την καταπίεση του βρετανικού αποικιοκρατικού καθεστώτος και με θάρρος έδειξε το δρόμο προς την ελευθερία.

Με το ίδιο υψηλό επίπεδο εθνικής αξιοπρέπειας, οφείλουμε εμείς σήμερα να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για απελευθέρωση και απαλλαγή από την τουρκική κατοχή.

Με την ίδια αποφασιστικότητα, οφείλουμε να επανακτήσουμε την εθνική πυξίδα που φαίνεται να χάθηκε σε παραστρατήματα υποχωρήσεων και ανοχής σε απαράδεκτες μεθοδεύσεις τρίτων που υπογείως υποθάλπουν την πορεία που χάραξε η Τουρκία για διχοτόμηση της Κύπρου και λύση δύο κρατών.

Εφιαλτικά σχέδια τα οποία οφείλουμε να αποτρέψουμε και να συνεχίσουμε τον αγώνα για την απελευθέρωση, με ζωντανή την ιστορική μνήμη στη συλλογική συνείδηση του κυπριακού λαού.

Γραφείο Τύπου

15 Ιανουαρίου 2022

ροή ειδήσεων