ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΑΞΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ, ΕΘΕΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ ΦΕΝΤΕΡΙΚΑ ΜΟΓΚΕΡΙΝΙ

Την έντονη ανησυχία του για την απαράδεκτη τουρκική αξίωση, να απολαμβάνουν τα 80 εκατομμύρια τούρκοι υπήκοοι τις τέσσερεις βασικές ελευθερίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά τη λύση, στην Κύπρο, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος στην Ύπατη Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Φεντερίκα Μογκερίνι.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης του Νικόλα Παπαδόπουλου με την κ. Μογκερίνι στις Βρυξέλλες, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος ζήτησε από την αξιωματούχο της ΕΕ μια ξεκάθαρη και αποφασιστική τοποθέτηση για αυτό το ζήτημα.

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε επίσης στη Φεντερίκα Μογκερίνι, πως αναμένει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να υποστηρίξει κατηγορηματικά την αναγκαιότητα της κατάργησης των εγγυήσεων και της πλήρους αποχώρησης του τουρκικού στρατού από την Κύπρο.

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος εξέφρασε την άποψη ότι η Τουρκία χρησιμοποιεί το κυπριακό, για να εκβιάσει ικανοποίηση των αξιώσεων της και από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από την Κυπριακή Δημοκρατία και έθεσε έντονα το θέμα της αναβάθμισης της τελωνειακής ένωσης ΕΕ – Τουρκίας, χαρακτηρίζοντας αδιανόητο το γεγονός, η Τουρκία να κατέχει ευρωπαϊκό έδαφος, να εντείνει την αδιαλλαξία της στο κυπριακό, να μην εκπληρώνει τις υποχρεώσεις έναντι της ΕΕ, αλλά να επιβραβεύεται με αναβάθμιση της συμφωνία της τελωνειακής ένωσης.

Γραφείο Τύπου
2 Φεβρουαρίου 2017

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media