Το χαλλούμι είναι ενώπιον επικίνδυνων τεχνοκρατικών, εμπορικών και πολιτικών αδιεξόδων
Ανακοινώσεις |

Σε εξαιρετικά σοβαρό κίνδυνο βρίσκεται η ύπαρξη του εμπορικού σήματος του χαλλουμιού και η κατοχύρωση της Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ).

Αμέλεια, κάκιστοι χειρισμοί και λανθασμένες αποφάσεις έχουν οδηγήσει σε επικίνδυνα τεχνοκρατικά, εμπορικά και πολιτικά αδιέξοδα.

•           Η κυβέρνηση, με την ανοχή της ή τη συνενοχή της, επέτρεψε σε συμφέροντα να διαμορφώσουν το φάκελο για το χαλλούμι, που κατατέθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με αποτέλεσμα η Κυπριακή Δημοκρατία να αντιμετωπίζει δυσκολίες να αποδείξει ότι το προϊόν πρέπει να χαρακτηριστεί ως ΠΟΠ.

•           Μετά τις εγκληματικές παραλείψεις του Υπουργείου Εμπορίου, που είχαν ως κατάληξη την απώλεια του Εμπορικού Σήματος του χαλλουμιού στο Ηνωμένο Βασίλειο, τώρα απειλείται και το Ευρωπαϊκό Εμπορικό Σήμα του χαλλουμιού.

•           Η κυβερνητική πολιτική στο κυπριακό, της δήθεν «καλής θέλησης», εγκλώβισε το φάκελο κατοχύρωσης του χαλλουμιού στα συρτάρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, συνδέοντας την κατοχύρωση με τη λύση του κυπριακού.

Το Δημοκρατικό Κόμμα απαιτεί την κατάθεση προτάσεων για αντιμετώπιση των σοβαρών ζητημάτων, που έχουν προκληθεί. 

Γραφείο Τύπου

22 Οκτωβρίου 2019

ροή ειδήσεων