Το δίδαγμα της επετείου της τουρκοανταρσίας είναι ότι η λύση του κυπριακού, πρέπει να αποκλείει, η Τουρκία να έχει ρόλο και λόγο στην Κύπρο
Ανακοινώσεις |

Η λύση του κυπριακού, πρέπει να αποκλείει, η Τουρκία να έχει ρόλο και λόγο στην Κύπρο και να αποτρέπει, δια των προνοιών της, την παραμικρή πιθανότητα να παραβιαστεί η συνταγματική τάξη και η νομιμότητα.

Αυτό είναι το δίδαγμα από τα γεγονότα της τουρκοανταρσίας της 21ης Δεκεμβρίου 1963, τα οποία μεθοδεύθηκαν και οργανώθηκαν από την Τουρκία και εκτελέστηκαν από τουρκοκυπριακά εξτρεμιστικά στοιχεία.

Είναι πέρα πάσης αμφιβολίας αποδεδειγμένο ότι, με τα γεγονότα του 1963, η Τουρκία υλοποιούσε τους σχεδιασμούς διχοτόμησης της Κύπρου και προετοίμαζε το έδαφος για την εισβολή της στο νησί.

Η τουρκοανταρσία του 1963 επιβεβαιώνει ότι η Τουρκία είναι ανάξια οποιασδήποτε εμπιστοσύνης.

Γι’ αυτό και το αφήγημα του κ. Αναστασιάδη και του κ. Μαλά, ότι δήθεν «η Τουρκία θέλει λύση», αποτελεί εγκληματική αυταπάτη.

Ο Νίκος Αναστασιάδης και ο Σταύρος Μαλάς, αποδέχονται, χωρίς κανένα αντάλλαγμα και χωρίς η τουρκική πλευρά να προβεί σε οποιαδήποτε υποχώρηση, να παραδώσουν τον πολιτικό έλεγχο της Κύπρου στην Τουρκία, αποδεχόμενοι:

• Την εκ περιτροπής Προεδρία.
• Την λεγόμενη αποτελεσματική συμμετοχή, δηλαδή την αριθμητική ισότητα και τη μια θετική ψήφο για τους ομοσπονδιακούς θεσμούς.
• Την ισότιμη μεταχείριση των τούρκων υπηκόων με τους ελλαδίτες-ευρωπαίους πολίτες, δηλαδή τις τέσσερις ελευθερίες των Τούρκων.
• Την υπερέχουσα θέση των σφετεριστών σε ότι αφορά το Περιουσιακό.
• Την παραμονή όλων των εποίκων.
• Τις μεταβατικές εγγυήσεις.
• Την παραμονή τουρκικών στρατευμάτων εσαεί μετά τη λύση του Κυπριακού.

Προφανώς, ο Νίκος Αναστασιάδης και ο Σταύρος Μαλάς δεν έχουν διδαχθεί οτιδήποτε από την ιστορία, αλλά ούτε και έχουν την πολιτική βούληση και το σθένος, να διαπραγματευτούν με στόχο τη διασφάλιση της συνέχισης της Κυπριακής Δημοκρατίας και την επίτευξη λύσης βιώσιμης, λειτουργικής, δημοκρατικής και διαρκούς.

Απαιτείται αλλαγή πολιτικής και στρατηγικής.

Απαιτείται η εφαρμογή της διεκδικητικής πολιτικής του Νικόλα Παπαδόπουλου και των Δυνάμεων της Αλλαγής, όπως περιγράφεται στη Νέα Στρατηγική για την Κυπριακή Δημοκρατία και τη λύση του Κυπριακού, η οποία θα βγάλει το κυπριακό από τα τραγικά αδιέξοδα της πολιτικής των τελευταίων δέκα ετών και θα επαναφέρει την Αξιοπρέπεια και την Ελπίδα.

Γραφείο Τύπου
21 Δεκεμβρίου 2017

ροή ειδήσεων