Το ΔΗΚΟ απέναντι από τη διαφθορά, με διαφορά
διαπλοκή Διαφθορά
Ανακοινώσεις |

Η συντήρηση της διαφθοράς συνεχίζει να πλήττει την εικόνα της Κύπρου αλλά και την ποιότητα της δημοκρατίας, με αλυσιδωτές συνέπειες τόσο στην οικονομία όσο και στην κοινωνία.

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Διαφθοράς, το Δημοκρατικό Κόμμα διαπιστώνει δυστυχώς, ότι η κυβέρνηση υπολείπεται της απαραίτητης πολιτικής βούλησης, κωλυσιεργεί και δεν προχωρεί με την αναγκαία ταχύτητα στην υιοθέτηση, προώθηση και εφαρμογή εκείνων των μέτρων που ενισχύουν τη διαφάνεια, αποτρέπουν τη συγκάλυψη και ανοίγουν τον δρόμο της ανάκτησης της χαμένης αξιοπρέπειας της χώρας μας.

Ορισμένες φορές μάλιστα, προχωρεί και προς την λανθασμένη κατεύθυνση, όπως για παράδειγμα με την Ανεξάρτητη Αρχή Πάταξης της Διαφθοράς. Θέση του ΔΗΚΟ είναι ότι Αρχή Πάταξης της Διαφθοράς που θα διορίζει η κυβέρνηση δεν μπορεί να είναι ανεξάρτητη.

Οι πολίτες απαιτούν σεβασμό στους θεσμούς, διαφάνεια και κάθαρση. Απαιτούν λογοδοσία των υπευθύνων, οποίοι και αν είναι.

Το Δημοκρατικό Κόμμα επαναλαμβάνει την ισχυρή πολιτική του βούληση να διαφυλάξει το δικαίωμα του φορολογούμενου στην διαφάνεια και να συμβάλλει ώστε να ανασκευαστεί η εικόνα, που δυστυχώς έχει περάσει στη διεθνή κοινότητα ότι η Κύπρος είναι κέντρο ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, κέντρο διαφθοράς που πηγάζει και ξεκινά από την ίδια την κυβέρνηση.

Στο πλαίσιο αυτό το ΔΗΚΟ παρουσίασε εδώ και καιρό συγκεκριμένες προτάσεις και με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Διαφθοράς διοργανώνει το ερχόμενο Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021, στις 10 π.μ. στο Αμφιθέατρο του ΔΗΚΟ στη Λευκωσία, ημερίδα με τίτλο: «Διαφθορά ώρα μηδέν» και με ομιλητές τους: Νικόλα Παπαδόπουλο-Πρόεδρο του ΔΗΚΟ, Χρίστο Κληρίδη-Πρόεδρο του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, Κώστα Μαυρίδη-Ευρωβουλευτή ΔΗΚΟ/S&D και Ανδρέα Χασαπόπουλο-τ.Δ/ντή Τεχνικού Ελέγχου στην Ελεγκτική Υπηρεσία.

Γραφείο Τύπου

9 Δεκεμβρίου 2021

ροή ειδήσεων