Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την ορθότητα των προγραμματικών θέσεων του Ν. Χριστοδουλίδη στο Κυπριακό
Ανακοινώσεις |

Με την ευκαιρία της δημοσιοποίησης των προγραμματικών θέσεων του ανεξάρτητου υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, κ. Νίκου Χριστοδουλίδη σε σχέση με το Κυπριακό, το Δημοκρατικό Κόμμα χαιρετίζει την ορθότητα των προτάσεων του με τις οποίες συμφωνεί επί της αρχής.

Ιδιαίτερα επισημαίνουμε τη πρόταση του για την «ανάληψη ενεργού ρόλου από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης, εντός του πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών και την ουσιαστική διασύνδεση των ευρωτουρκικών σχέσεων και επιδιώξεων με την επίλυση του Κυπριακού.»

Χαιρετίζουμε επίσης την πρόθεση του κ. Χριστοδουλίδη, για την ανάληψη μεγάλης διπλωματικής προσπάθειας, προς την υλοποίηση των πιο πάνω αλλά και την επαναβεβαίωση, ότι επιδιώκουμε λύση χωρίς στρατεύματα κατοχής, χωρίς ξένες εγγυήσεις, χωρίς επεμβατικά δικαιώματα και που θα αποκαθιστά την ενότητα της πατρίδας, εδάφους, λαού και θεσμών σε ένα κράτος Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας εντός της ΕΕ όπου θα κατοχυρώνονται τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των πολιτών.

Μέσα από τις θέσεις του κ. Χριστοδουλίδη στο Κυπριακό, διαφαίνεται η ισχυρή πολιτική βούληση του, να επαναφέρει το Κυπριακό στις ορθές του παραμέτρους, να επανέλθει στα πλαίσια των ομόφωνων αποφάσεων του Εθνικού Συμβουλίου και τα σχετικά ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και μαζί να συνεχίσουμε τη διεκδίκηση των εθνικών μας δικαίων και να υπερασπιστούμε την Κυπριακή Δημοκρατία, για μια Κύπρο ελεύθερη και επανενωμένη.

Γραφείο Τύπου

16 Δεκεμβρίου 2022

ροή ειδήσεων