Το ΔΗΚΟ καταδικάζει με τον πλέον έντονο τρόπο την κλιμάκωση της εμπρηστικής συμπεριφοράς της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας
Ανακοινώσεις |

Οι νέες απειλητικές και επιθετικές διακηρύξεις που εκτόξευσε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν μετά την τελευταία συνεδρία του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας και οι δηλώσεις του που ακολούθησαν, είναι απαράδεκτες και καταδικαστέες.

Η σταθερότητα στην ανατολική Μεσόγειο δεν απειλείται ούτε από την Ελλάδα ούτε από την άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων από τις ΗΠΑ στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Τα γεγονότα αποδεικνύουν περίτρανα ότι την σταθερότητα στην ανατολική Μεσόγειο απειλεί η κλιμακούμενη επιθετική, επεκτατική, παράνομη και προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας.

Οι καθημερινές ωμές απειλές της Τουρκίας κατά Ελλάδας και Κύπρου, οι παραβιάσεις της ΑΟΖ, οι επεκτατικές της ενέργειες στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, η αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, η παραβίαση ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ο υβριδικός πόλεμος με εργαλειοποίηση των μεταναστών και η εμμονή της στην αναγνώριση του παράνομου μορφώματος στα κατεχόμενα καταδεικνύουν ποιος είναι ο αποσταθεροποιητικός παράγοντας στην περιοχή και ο κύριος υπαίτιος πρόκλησης εντάσεων.

Από την πλευρά μας απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή αλλά και πλήρης συντονισμός με την Ελλάδα, τη στάση και την αντίδραση της οποίας έναντι της Τουρκίας, την χαιρετίζουμε.

Γραφείο Τύπου

29 Σεπτεμβρίου 2022

ροή ειδήσεων