Το ΔΗΚΟ καταδικάζει την ρητορική Ερντογάν ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης των Η.Ε.
Ανακοινώσεις |

Ο Τούρκος Πρόεδρος κλιμακώνει την επιθετική ρητορική του εναντίον Ελλάδας και Κύπρου και είναι προφανές ότι, εν μέσω και της προεκλογικής περιόδου στην Τουρκία, θα συνεχίσει να επιδιώκει την ένταση.

Η Τουρκία είναι μια χώρα που δεν σέβεται τη διεθνή νομιμότητα και διακατέχεται από άκρατη επιθετικότητα και επεκτατικότητα. Ως τέτοια έχει παρουσιαστεί και στην προκλητική και υποκριτική ομιλία του Προέδρου της, Ταγίπ Ερντογάν στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Η ομιλία δείχνει το πραγματικό πρόσωπο της Τουρκίας, παρά τα όσα ψευδώς ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν ότι η εξωτερική του πολιτική, καθοδηγείται, δήθεν, από την επιδίωξη ειρήνης και επίλυσης συγκρούσεων μέσω διαλόγου. Τα γεγονότα, άλλωστε, είναι αυτά που τον διαψεύδουν εμφαντικά.

Το Δημοκρατικό Κόμμα καταδικάζει έντονα την ομιλία Ερντογάν και καλεί τόσο τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) όσο και την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), να λάβουν τα σωστά μηνύματα και να ενεργήσουν αναλόγως.

Ο μεν ΓΓ του ΟΗΕ, να αντιληφθεί ότι είναι οι προκλητικές, εκτός διεθνούς νομιμότητας και παράνομες επιδιώξεις της Τουρκίας που εμποδίζουν την επίλυση του Κυπριακού και ότι πρέπει ο ΟΗΕ να εγκαταλείψει τη στάση τήρησης ίσων αποστάσεων.

Οι δε, Ευρωπαίοι Εταίροι, να αντιληφθούν ότι η Τουρκία συμπεριφέρεται εχθρικά, απειλητικά και επεκτατικά εναντίον δυο κρατών μελών, της Ελλάδας και της Κύπρου και ότι πρέπει να μετουσιώσουν την φραστική αλληλεγγύη σε έμπρακτη στήριξη, προχωρώντας σε κυρώσεις εναντίον της.

Γραφείο Τύπου

21 Σεπτεμβρίου 2022

ροή ειδήσεων