Το ΔΗΚΟ τιμά την Κύπρια Μάνα
Ανακοινώσεις |

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Μητέρας, το Δημοκρατικό Κόμμα τιμά την Κύπρια μάνα, με τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να πάψουμε να αγωνιζόμαστε, για ένα καλύτερο μέλλον.

Αυτή η μέρα, έρχεται κάθε χρόνο για να υπενθυμίζει τους πολυσύνθετους και πολλαπλούς ρόλους που έχει να επιτελέσει η σύγχρονη μητέρα.

Έρχεται να υπενθυμίσει ότι η Πολιτεία οφείλει να αποδεικνύει εμπράκτως ότι τιμά και σέβεται τη μητρότητα και ότι είναι πράγματι δίπλα στην κάθε Κύπρια μάνα.

Ότι την ενδυναμώνει ώστε να μπορεί να έχει επιλογή, να έχει ίσες ευκαιρίες και να μπορεί ισότιμα να διαδραματίσει το ρόλο ή τους ρόλους που η ίδια επιλέγει σε όλους τους τομείς.

Ένα από τα βασικότερα πακέτα προτάσεων του Δημοκρατικού Κόμματος στηρίζεται στην ανάγκη συμφιλίωσης της οικογενειακής με την επαγγελματική ζωή, ώστε η σύγχρονη Κύπρια μάνα να μην αναγκάζεται να κάνει ή το ένα ή το άλλο, αλλά να μπορεί να επιλέξει, εάν το επιθυμεί, καριέρα και οικογένεια.

Ως Δημοκρατικό Κόμμα έχουμε στόχο να μην επιτρέψουμε, η ανεργία, οι κοινωνικές ανισότητες, η διαφθορά και οι ανεπαρκείς κυβερνητικές πολιτικές, να συνεχίσουν να γκρεμίζουν τα όνειρα και την αξιοπρέπεια τους.

Αυτή τη μέρα, οφείλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στις γυναίκες που μας έφεραν στον κόσμο και είναι δίπλα μας άνευ όρων.

Οφείλουμε να προσευχηθούμε για τις μητέρες που δεν είναι πια μαζί μας.

Οφείλουμε να τιμήσουμε την Κύπρια μάνα που αγωνίστηκε και πρόσφερε διαχρονικά στους εθνικούς και κοινωνικούς αγώνες του τόπου μας.

Στις μάνες των πεσόντων του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ 55-59, στις μάνες όσων έπεσαν προασπιζόμενοι τη Δημοκρατία και την Ελευθερία κατά το Πραξικόπημα και την Τουρκική Εισβολή του 1974, στις μάνες των αγνοουμένων μας.

Οφείλουμε να επαναφέρουμε την ελπίδα στη σύγχρονη Κύπρια μάνα που αγωνίζεται να διασφαλίσει αξιοπρεπή διαβίωση και ίσες ευκαιρίες για την ίδια και τα παιδιά της, σε ένα κράτος που θα έπρεπε να ήταν πιο δίκαιο, πιο καθαρό και πιο δημοκρατικό.

Γραφείο Τύπου

9 Μαΐου 2021

ροή ειδήσεων